Friday, February 27, 2009

Kädet ja kynnet kuntoon!

Muutama lukija onkin jo ehtinyt tuoda esiin ongelman, kuinka saada kuivat kädet kuntoon tai kynnet kasvamaan niin, että manikyyritkin näyttäisivät kivoilta. Itselläni on ollut ongelmana surkeat kynnet, jotka lohkeilevat, repeilevät, taittuvat ja niin edelleen. Tällaisissa kynsissä lakka ei tietenkään ole pysynyt koskaan siistinä, vaan saattanut lohkeilla kärjistä jo tunti lakkauksen jälkeen. Yleensä seuraavana päivänä vähintään puolet kynsistä oli menettänyt osan lakastaan. Lisäksi etenkin talvisin käsieni iho on ollut järkyttävän kuiva kämmenselkien ihon ollessa suorastaan haavoilla kuivuuden takia. Nämä ongelmat ovat nyt kuitenkin jääneet taaksepäin, joten tässä muutama vinkki, jotka itselläni ovat auttaneet kynsien ja käsien kunnon parantamiseen.

Säännöllinen rasvaus
Säännöllinen rasvaaminen on auttanut kuivuudesta kärsiviin käsiini, eikä tänä talvena olekaan ollut ongelmaa käsien kuivuuden kanssa. Käyttelen hyvin vaihtelevasti eri merkkien käsirasvoja ja pyrin rasvaamaan kädet muutaman kerran päivässä. Tarpeen tullen rasvaa pitää laittaa useamminkin. Tällä hetkellä käytössä olevista rasvoista suosikkini on Erisanin Käsivoide C, joka jättää kädet heti mukavan pehmeiksi ja imeytyy nopeasti.

Erisanin käsivoiteen kuva täältä.

Erittäin kuviin käsiin olen käyttänyt menestyksekkäästi muun muassa apteekista saatavaa Orionin Ambilania, joka on rasvainen perusvoide. Kun tätä laittaa käsiin runsaan kerroksen yöksi ja suojaa sitten kädet puuvillahansikkailla, saavat kädet yön aikana kunnolla hoitoa. Puuvillahansikkaita voi ostaa edullisesti esimerkiksi apteekeista, näitä ei välttämättä ole hyllyssä näkyvissä mutta apteekkihenkilökunnalta kysymällä näitä löytää.


Orionin Ambilanin kuva täältä.

Toinen kuivien käsien hoitoon sopiva voide on apteekista saatava Ceralan. Yliopiston apteekin sivuilla voidetta kuvataan näin: "Terveen ihon sarveiskerroksen solujen välitilassa sijaitsevat lipidilammellit estävät kosteuden liiallisen haihtumisen ihosta ja ylläpitävät siten ihon normaalia kosteustasapainoa. Ihon kuivuminen esim. atooppisessa ekseemassa liittyy tämän läpäisyesteen puutteelliseen kuntoon. Pitkäketjuiset keramidit muodostavat keskeisen osan lipidilamelleista yhdessä kolesterolin ja vapaiden rasvahappojen kanssa. Perusvoiteiden tavanomaisen ihon kosteuden haihtumista estävän okluusiovaikutuksen lisäksi Ceralan täydentää läpäisyesteen lamellien puutoskohtia ja nopeuttaa sen korjaantumista, mikä johtaa tehokkaaseen ja pitkäaikaiseen kosteuttamisvaikutukseen." Ceralan todella parantaa ihon kuntoa nopeasti ja lisäksi sen koostumus on miellyttävä ja imeytymisnopeuskin on hyvä.

Hyvin kuiviin käsiin ja kynsinauhoihin olen sivellyt myös Bepanthen-voidetta ("vaaleanpunaista" Bepanthenia"), jota voi laittaa käsiin vaikkapa yöksi ja suojata kädet sitten puuvillahansikkailla.
Myös apteekista saatava Orionin Aqualan L -voidetta on tullut käytettyä käsivoiteena, tämä on tosin huomattavasti kevyempi voide kuin Ambilan ja itselläni onkin ollut tämä käytössä ainoastaan kun iho on jo paremmassa kunnossa.

Tänä talvena olen myös käyttänyt paljon karitevoita käsien hoidossa. Karitevoi eli sheabutter on kiinteää rasvaa, jota itse olen ostanut netistä (Pienestä Tuoksukaupasta). Kun voita hieroo käsiin sen koostumus pehmenee ja sen saa imeytettyä ihoon. Hieron karitevoita aina samalla myös kynsiin sekä kynsinauhoihin kuten muitakin rasvoja, jotta myös ne saavat kosteutusta. Rasvojen ja öljyjen hierominen kynsinauhoihin vahvistaa myös kynttä. Kynsinauhojen kosteutukseen kannattaa kiinnittää huomiota myös siksi, että kuivat kynsinauhat repeilevät helposti ja ovat siten alttiina tulehduksille.

Öljyäminen
Säännöllisen rasvauksen lisäksi säännöllinen öljyäminen tekee hyvää sekä käsille että kynsille. Öljyämiseen voi käyttää monia öljyjä, helppoa on aloittaa esimerkiksi hakemalla keittiön kaapista oliiviöljyä ja hieromalla sitä käsiin, kynsinauhoihin ja kynsiin. Tällä hetkellä käytän koko käsille + kynsiin lähinnä jojobaöljyä sekä kynsiin ja kynsinauhoille Creativen Solar Oilia. Solar Oil on kätevässä kynsilakkapullomaisessa pullossa ja siveltimellä on helppo levittää öljyä kynsille ja kynsinauhoille ilman, että tarvitsee muuten sotkea käsiään öljyyn. Solar Oilini olen tilannut netistä, mutta sitä voi kysellä myös Creativen tuotteita myyvistä kauneushoitoloista, kynsisalongeista ja niin edelleen. Jojobaöljyä olen tilannut jo aiemmin mainitusta Pienestä Tuoksukaupasta, josta saa tilattua käteviä 28 millilitran kokoisia pulloja erilaisia öljyjä niin voi testailla, mikä öljy miellyttää itseä eniten, ennen kuin tilaa isompia määriä.

Käsien suojaaminen
Älä liota käsiäsi vedessä, vaan käytä esimerkiksi tiskatessa tiskikäsineitä ja siivotessa kumihanskoja jos joudut liottamaan käsiäsi vedessä. Käsien jatkuva peseminen kuivattaa myös ihoa, joten laita käsienpesualtaan viereen käsivoide vaikkapa kätevässä pumppupullossa, niin muistat helpommin rasvailla käsiä käsienpesun jälkeen. Haalean veden käytön pestessä kuivattaa myös käsiä vähemmän kuin kuumempi pesuvesi.

Kynsien lyhentäminen
Kynsien lyhentämisessä ja muotoilussa viila on saksia parempi vaihtoehto. Oma suosikkini viiloista on ehdottomasti lasiviila. Lasiviila on ikuinen eikä sitä tarvitse siis uusia ellei onnistu jotenkin rikkomaan sitä esimerkiksi pudottamalla. Viila ei kuitenkaan ihan helposti rikkoudu, joten rikkoutumisen pelon takia ei kannata jättää hankkimatta lasiviilaa. Lasiviila on myös hygieeninen, koska sen voi pestä ja huuhdella vedellä. Kovin karkeaa viilaa käyttäessä kynsikerrokset voivat irtautua toisistaan, jolloin kynnet liuskoittuvat. Hienojakoisen lasiviilan kanssa tätä ongelmaa ei ole. Itselläni on Nail Tekin viila mutta lasiviiloja saa myös muilta merkeiltä, kuten Trindiltä.

Kynnet kasvamaan
Kynsien kasvua voi pyrkiä edistämään piitableteilla. Piitä sisältävät tabletit vahvistavat kynsiä ja hiuksia. Piitabletteja on erilaisia: osa sisältää esimerkiksi magnesiumia, osa taas kalkkia. Voit valita mieleisesi tuotteen. Piitabletteja saa esimerkiksi tavaratalojen luontaistuoteosastoilta.


Piitablettien kuva täältä.

Hoitolakat
Omille surkeille kynsilleni varsinaisen ihmepelastuksen tekivät hoitolakat. Kynteni olivat äärimmäisen pehmeät, liuskoittuvat ja repeilevät, mutta hoitava kynsilakka auttoi ne kuntoon. Itse käytin kynsien pelastusoperaatiossa Nail Tekin Intensive Therapy II -lakkaa, jonka tilasin Head2Toesta. Vielä huonommassa kunnossa oleville kynsille on olemassa esimerkiksi Nail Tekin Xtra. Myös OPI:n hoitolakat eli OPI Nail Envy -sarjan lakat ovat suosittuja ja toimivat hyvin monella. Myös OPI:a saa Head2Toesta. Hoitolakat löytyvät tuolta kohdasta Nail Treatment.

Jos ensimmäinen kokeilemasi hoitolakka ei tunnu toimivan, kokeile jotain muuta, sillä kaikkien kynnet eivät pidä kaikista hoitolakoista. Hoitolakkoja voi käyttää aluslakan korvikkeena, jolloin hoitolakkaa laitetaan kerros tai kaksi ja kynnet lakataan sitten normaalisti värilakalla. Itselläni kesti noin kaksi kuukautta, että sain kynnet hyvään kuntoon hoitolakan avulla. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan hoitolakkaa, jos kärsit pahasti liuskoittuvista kynsistä!

Maltti on valttia
Kynsien hoidon tulokset eivät näy päivässä tai kahdessa, vaan selviä tuloksia kannattaa odotella kuukausi tai pari.

Millä keinoin sinä olet saanut omat kuivat kätesi ja huonokuntoiset kyntesi kuntoon?

Thursday, February 26, 2009

Tutorial: L'Oréal luomiväritrio Smoky Chestnut osa 2

Eilisessä postauksessa esittelin kaksi tapaa asetella Lorealin luomiväritrio Smoky Chestnutin (eli Linda Evangelistan paletin) sävyt luomille. Tänään esittelen vielä kaksi lisätapaa käyttää kyseistä palettia.

Tumma banaani
Tummassa banaanissa meikin painopiste on tummassa banaanirajauksessa.

Vaihe 1: Levitä sävyä 3 koko liikkuvalle luomelle.


Vaihe 2: Levitä sävyä 1 luomivakoon banaanin muotoisesti. Älä levitä sävyä ihan luomivaon sisänurkkaan asti.



Vaihe 3: Lisää sävyä 2 saman muotoisesti tumman banaanivarjostuksen yläpuolelle sekä osittain sen päälle.


Vaihe 4: Lisää sävyä 3 edellisten sävyjen yläpuolelle.


Vaihe 5: Häivytä ylös- ja ulospäin.


Vaihe 6: Viimeistele ripsivärillä sekä meikkaa kulmat kuten haluat. Meikin loppuvaiheeseen on kaksi eri vaihtoehtoa:
Vaihtoehto 1: Lisää sitten vaalea sisärajaus. Vaaleahko päivämeikki on valmis.
Vaihtoehto 2: Lisää yläluomelle musta rajaus eyelinerilla tai silmänrajauskynällä. Tee lisäksi mustalla kajalilla sisärajaus sekä ylä- että alaluomelle. Tummempi meikki on valmis.

Valmis meikki ilman tummia rajauksia eli vaihtoehto 1.

Valmis meikki tummilla rajauksilla eli vaihtoehto 2.

Tumma meikki
Viimeinen meikkityyli on smoky-tyylinen tumma meikki, jota voi käyttää vaikka iltameikkinä.

Vaihe 1: Levitä sävyä 1 koko liikkuvalle luomelle. Tee samalla sävyllä myös alarajaus.



Vaihe 2: Levitä sävyä 2 luomivakoon ja hieman sen yläpuolelle.


Vaihe 3: Levitä sävyä 3 hieman sävyn 2 päälle sekä siitä ylöspäin aina kulmakarvoihin asti.


Vaihe 4: Häivytä rajat. Voit mielesi mukaan joko jättää rajat selvemmiksi tai häivyttää niitä enemmän.


Vaihe 5: Tee rajaus yläluomelle. Itse käytin rajauksen tekoon nestemäistä eyelineria.


Vaihe 6: Jos teit vaiheessa 5 rajauksen eyelinerilla, voit pehmentää rajauksen jälkeä lisäämällä sen päälle vielä rajauskynää. Itse tein juuri näin. Tee lisäksi kajalilla sisärajaukset sekä ylä- että alaluomelle.


Vaihe 7: Muotoile kulmat kuten haluat ja lisää ripsiväri.



Mikä tämän paletin erilaisista meikkiversioista on suosikkinne ja miksi?

Wednesday, February 25, 2009

Haaste : Viisi outoa tapaani

"Paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä."

Charming Nailsin haastamana paljastan siis muutaman omituisuuteni:
  1. Charming Nailsin tapaan minunkin outoihin tapoihini kuuluu kosmetiikkaputeleideni hipelöinti ja ihastelu. Saatan purkaa kaikki luomivärit sängylle vain katsellakseni niitä ja asettelen ne sitten taas laatikkoonsa. Meikkejä tulee myös järjesteltyä huvin vuoksi jos on tylsää tai jos meikkien katseluhimo iskee.
  2. Jos en saa unta, en laske lampaita vaan hiustenhoitotuotteita tai meikkejä. Laskeskelen siis päässäni montako tuotetta minulla, moniko hiusputeli todennäköisesti loppuu tänä vuonna, montako ihonhoito- ja meikkituotetta luultavasti kulutan loppuun tänä vuonna ja niin edelleen. Onneksi putelit eivät sentään ajatuksissani hyppele aitojen yli kuten lampaat konsanaan!
  3. Sänky on lempihuonekaluni, ollut teinistä asti. Rakastan nukkumista ja sängyssä köllöttelyä sekä lueskelua sängyssä. Myös gradua tein usein sängyssä samoin kuin koulu- ja opiskeluaikana läksyjä ylipäätään. Mieheni mielestä ansaitsisin jonkin erityisupean laatusängyn, kun kerta kuitenkin vietän vähintään puolet elämästäni sängyssä.
  4. Juttelen pehmoleluilleni. Lisäksi pehmoleluillani on persoonat ja ne jutustelevat minulle. Nukun usein pehmolelujen kanssa etenkin päiväunilla. Ja ikää on siis 25 vuotta, ei 5 vuotta....
  5. Katson televisiosta omituisia japanilaisia sarjoja, kuten Hullut japanilaiset, Ninja Warrior ja Banzuke. Kaikkien sarjojen ideana on, että kilpailijoiden pitää suoriutua omituisista tehtävistä tai hassuista esteradoista. Nauraa hohottelen ääneen kilpailijoiden hassuille mokauksille ja voihkin myötätunnosta kun johonkuhun näyttää sattuvan. Eläytymiskykyni japanilaisten friikkikisojen kilpailijoihin lienee ylittänyt jo kauan sitten normaalin tason...
Haastan:

Heidin

Mannan

Keittiövaa'an
Oonan
MouMoun

Tutorial: L'Oréal luomiväritrio Smoky Chestnut osa 1

L'Oréalin eli kotoisammin ihan vain Lorealin luomiväritriot ovat eräitä suosikkejani markettipuolen luomiväreistä. Paletit ovat sävyiltään kauniita ja laadultaan hyviä ja hintakin on sopiva huomioiden sen, että paletissa on kolme sävyä. Koska omistan melko monta Lorealin trioa, ajattelin tehdä niistä tutorialeja, jotka mahdollisesti hyödyttävät muitakin kyseisten palettien omistajia. Esittelen siis jokaisen paletin tutorialissa useamman eri tavan tehdä meikki kyseisellä paletilla.

Ensimmäisenä teen neljä erilaista meikkiä Lorealin Color Appeal Trio Pro paletilla numero 323 Smoky Chestnut. Tämä on samalla Linda Evangelistan nimikkopaletti, joka on tarkoitettu harmaille silmille. Vaikka onkin kätevää, että paletissa kerrotaan minkä sävyisille silmille se sopii, niin samalla muistuttaisin että älkää ottako tällaisia suosituksia turhan kirjaimellisesti: jos koet, että tämä ruskea paletti sopii sinulle vaikka silmäsi eivät olisikaan harmaat, niin miksi et käyttäisi tätä?

Koska postauksesta tulisi muuten mailin pituinen, esittelen tämän kertaisessa postauksessa kaksi ensimmäistä tapaani tehdä meikki kyseisellä paletilla ja huomisessa jatkopostauksessa loput kaksi tapaa.

Jos et omista tätä palettia, niin voit soveltaa tutorialin ohjeita käyttämällä joitain muita samanlaisia sävyjä. Tällä kertaa en erikseen numeroinut paletin sävyjä, koska näissä on jo kätevästi numerot valmiina. Paletin lisäksi tarvitset nyt ensin tehtäviin kahteen meikkiin ripsivärin (itselläni kaikissa kuvissa Maybellinen Define-a-lash vedenkestävänä), kulmakynän/tms millä normaalistikin meikkaat kulmasi sekä halutessasi vaalean kajalin.

Lorealin Color Appeal Trio Pro Linda Evangelista/Smoky Chestnut


Meikkiversio numero 1: Tummat rajaukset
Ensimmäisessä versiossa painopiste on tummanruskeissa silmänrajauksissa sekä ylä- että alaluomella.

Vaihe 1: Levitä sävyä numero 3 eli paletin vaaleinta sävyä kulmaluulle sekä koko liikkuvalle luomelle sisänurkasta aina ulkonurkkaan asti.


Vaihe 2: Levitä sävyä kaksi luomivakoon luomivaon alusta loppuun asti. Levitä sävyä kapeammin luomivaon alkuun ja leveämmin luomivaon loppuun. Vinkki: jos silmäsi ovat lähekkäin toisiaan, älä laita sävyä kaksi luomivaon alkuun vaan aloita sävyn levitys vasta jonkin matkan päästä luomivaon alusta.


Vaihe 3: Tee sävyllä 1 eli paletin tummimmalla sävyllä rajaus sekä ylä- että alaluomelle. Voit lisätä sävyä 3 tumman alarajauksen alapuolelle. Vinkki: jos silmäsi ovat lähellä toisiaan, älä nytkään levitä tummaa rajaussävyä ihan silmän sisänurkkaan asti vaan aloita rajaukset vasta vähän matkan päästä sisänurkasta tai jopa puolesta välistä silmää. Tämä auttaa optisesti saamaan aikaan vaikutelman, että silmäsi ovat kauempana toisistaan.


Vaihe 4: Häivytä nyt tarkat rajat pehmeällä siveltimellä. Voit ottaa siveltimeen hieman sävyä 3 auttamaan häivyttämisessä.



Vaihe 5: Lisää ripsiväri sekä meikkaa kulmakarvat. Itse lisäsin myös vaalean sisärajauksen alaluomelle kirkastamaan katsetta. Valmis!




Tumma ulkonurkka
Tässä meikissä painopiste on nimensä mukaisesti tummassa ulkonurkassa.

Vaihe 1: Levitä sävyä 3 luomivaosta ylöspäin aina kulmakarvoihin asti.


Vaihe 2: Levitä sävyä 2 liikkuvalle luomelle sisänurkasta ulkonurkkaan päin, mutta älä aivan liikkuvan luomen ulkoreunaan. Levitä sävyä aivan sisänurkkaan kevyemmällä kädellä kuin muulle liikkuvalle luomelle, jotta sävy ei ole aivan yhtä intensiivinen silmän sisänurkassa.


Vaihe 3: Muotoile sävyllä 1 ulkonurkkaan V-kirjain. Piirrä ensin rajausviiva silmän ulkonurkasta viistosti luomivakoon asti. Tämän jälkeen seuraa luomivakoa jonkin matkaa niin, että rajaus muistuttaa tämän jälkeen poikittaista V-kirjainta.

Vaihe 4: Täytä V-rajauksen sisäpuoli sävyllä 1. Rajaa myös alaluomi sävyllä 1, mutta älä tee rajausta silmän sisänurkkaan asti yltäväksi.


Vaihe 5: Häivytä ja pehmennä luomivärien rajoja pehmeällä siveltimellä. Voit ottaa siveltimeen sävyä 3 ja häivyttää rajoja sen avulla.


Vaihe 6: Viimeistele silmämeikki meikkaamalla kulmakarvasi haluamallasi tavalla sekä lisäämällä ripsiväri. Itse laitoin lisäksi vaaleaa kajal-kynää alaluomelle sisärajaukseksi.


Huomisessa postauksessa siis vielä kaksi tapaa käyttää tätä palettia!

Sinfulin Folly

Cherry Culturesta tilaamani Sinfulin Folly on herkullisen punainen creme-lakka. Valaistuksesta riippuen lakka näyttää täysin punaiselta, kuten kuvissa, tai sitten lähes aniliininpunaiselta. Aniliininpunaisuuteen vivahtava sävy tulee esiin lähinnä kirkkaassa luonnonvalossa. Lakka levittyi hyvin ja tasaisesti, joten ensivaikutelmani Sinfulin lakoista on todella positiivinen. Etenkin kun nämä lakat kustantavat Cherry Culturessa ainoastaan kaksi dollaria kappale! Alle viidenkymmenen dollarin tilauksille postikulut Suomeen ovat aina noin 10 dollaria, joten näitä lakkoja voi hamstrata yhteen pakettiin monen monta kappaletta.

Kynsissä on Follya kaksi kerrosta, koristeluna kukkatarra sekä valkoista koristelulakkaa.

´

Saturday, February 21, 2009

Ranskalainen manikyyri hopearajauksella

Tässä jälleen uusin kynsien lakkaukseni. Tein kynsiini perinteisen ranskalaisen manikyyrin lakkaamalla ensin kärjet valkeiksi OPI:n Bride's Bouquet -lakkaa käyttämällä. Tämän jälkeen laitoin koko kynnelle yhden kerroksen hyvin vaaleaa ja hohtavaa Essien Nude Beachia. Kärjen ja loppukynnen väliselle rajalle tein hopeisen rajauksen koristelulakalla.

OPI Bride's Bouquet, Essie Nude Beach ja hopeinen koristelulakka.

Tässä samalla voisin kiittää kaikkia edelliseen kyselyyn vastanneita, jotka arvioivat blogiani. Palaute oli pääosin oikein positiivista ja se toki kannustaa jatkamaan kirjoittelua. Parantamistakin toki aina löytyy. :) Kaikenlaisia ideoita kirjoitusaiheiksi pyöriikin jo päässäni, mutta sen lisäksi kiinnostaisi tietää myös teidän mielipiteenne siitä, mikä teitä kiinnostaa eniten: meikit, kynnet, ihonhoito, hiusjutut vai tutorialit mistä aiheesta vain? Vastailkaahan siis uuteen kyselyyn, kyselyssä voi valita useammankin vaihtoehdon niin saan todenmukaisemman kuvan siitä, mikä teitä lukijoita kiinnostaa!

Friday, February 20, 2009

Kynsien koristelu tutorial: vesimarmorointi

Vesimarmorointi eli water marbling on tekniikka, jonka avulla kynnelle voi tehdä koristeellisia monisävyisiä kuvioita. Kuvasin omia vesimarmorointejani, jotta voisin näyttää kuvien avulla, kuinka vesimarmorointi oikein tehdään. Kuvat on otettu muutaman eri marmorointikerran aikana, mutta toivottavasti ne silti muodostavat sen verran selkeän kokonaisuuden että eri vaiheet käyvät selviksi.

Vesimarmorointiin tarvitset seuraavat välineet:
-kynsilakan poistoainetta + pumpulia
-aluslakan ja päällyslakan
-värillisiä lakkoja: värit voit valita mielesi mukaan, mutta lakkojen on hyvä olla koostumukseltaan tasaisesti levittyviä ja mieluusti ei pikakuivuvia.
-pieni tai keskikokoinen astia, jossa on isohko suuaukko ja joka on täytetty vedellä
-pumpulipuikkoja
-hammastikkuja/cocktailtikkuja/tms
HUOM! Koska vesimarmoroinnissa joutuu työskentelemään nopeasti eri vaiheissa, kaikkien tavaroiden on syytä olla valmiina kun marmoroinnin aloittaa.

Vaihe 1: Levitä puhtaille kynsillesi aluslakka ja anna sen kuivua.

Vaihe 2: Täytä vesiastia vedellä niin, että astia on noin 90% täynnä. Vesi ei saa olla kylmää, etteivät lakat kovetu liian nopeasti, eikä myöskään kuumaa jolloin lakat myöskin kovettuvat ja lisäksi poltat sormesi. Käytä siis aina huoneenlämpöistä vettä!!!

Itse käytin isoa tyhjää jugurttipurkkia, jonka täytin huoneenlämpöisellä vedellä.


Vaihe 3: Avaa valmiiksi ne värilakkapullot, joita haluat käyttää. Itse käytin esimerkiksi yhdistelmiä valkea+hopea+harmaa sekä valkea+punainen+vaaleanpunainen. Voit käyttää mitä sävyjä itse haluat ja missä järjestyksessä itse haluat, käytä luovuuttasi!

Vaihe 4: Tipauta veteen pisara ensimmäistä lakkaa. Lakkapisara saattaa levitä veteen kokonaan, mutta tällä ei ole merkitystä. Ota nopeassa tahdissa seuraava lakkapullo ja tipauta myös sen siveltimestä tippa lakkaa veteen. Koeta osua edellisen lakkapisaran keskelle. Toista tämä jälleen seuraavan lakan kanssa ja niin edelleen ja pyri joka kerta osumaan aina suunnilleen edellisen lakkapisaran keskelle. Seuraava kuvasarja havainnollistaa, miltä lakat alkavat vedessä näyttää.

Ensin laitoin veteen pisaran valkeaa lakkaa, joka levisi veteen kokonaan. Seuraavaksi tipautin veteen pisaran hopeista lakkaa.

Seuraavaksi pisara harmaata lakkaa hopeisen pisaran keskelle. Sitten kierros alkoi alusta ja laitoin taas valkeaa lakkaa harmaan lakan aiheuttaman renkaan keskelle.

Sitten vielä tippa hopeista ja sitten jälleen tippa harmaata lakkaa.

Lopputulos muistuttaa puun vuosirenkaita. Tässä sekä harmahtava marmorointikertani että toinen kuva pinkistä marmorointikerrasta.


Vaihe 5: Ota hammastikku, cocktailtikku tai jokin vastaava tikku ja aseta sen kärki lakkaympyrän keskelle. Vedä tikkua keskeltä ulospäin, jolloin lakat sekoittuvat toisiinsa ja alkavat muodostaa kuvioita. Vedä tikkua lakkojen seassa kunnes olet saanut aikaan mieleisesi kuvion. Tässä vaiheessa siis piirrät lakoista veteen sen kuvion, jonka haluat kynnellesi.


Aseta tikku lakkaympyrän keskelle ja ala vetävin liikkein piirtämään tikulla kuvioita lakkaan.

Jatka kuvioiden piirtämistä tikulla, kunnes saat aikaan mieleisesti lopputuloksen.


Vaihe 6: Paina sormesi kynsi alaspäin lakkaan siihen kohtaan, missä on mieleisesi kuvio. Ole tarkka sen suhteen, mikä kohta kynnestäsi osuu kuvioon, jotta saat varmasti kynnellesi haluamasi kuvion! Jos haluat esimerkiksi marmoroinnin vain kynnen kärkeen, tulee kynnen tyviosan osua puhtaaseen veteen eikä lainkaan lakkaan. Paina sormesi veden alle.

Paina sormesi veden alle kynsi alaspäin.


Vaihe 7: Pidä kynttä veden alla 10-15 sekuntia. Tällä aikaa pinnalla oleva lakkamassa tulee poistaa, ettei se takerru kynteen ja sotke lakkakuviota nostaessasi sormesi pinnan alta. Poista pinnalla oleva lakkamassa esimerkiksi vanupuikolla: lakkamassa kerääntyy helposti vanupuikon päähän.

Kerää veden pinnalla oleva ylimääräinen lakka esimerkiksi vanupuikon päähän.


Vaihe 8: Kun sormen ympärillä ei enää ole lakkaa veden pinnalla, nosta sormi vedestä. Tässä vaiheessa sormessa on lakkaa paitsi kynnellä niin myös iholla - sotkuista puuhaa siis.

Kun veden pinnalla sormen lähellä ei enää ole ylimääräistä lakkaa, sormi nostetaan vedestä. Tässä vaiheessa sormi on lakkasotkussa.

Vaihe 9: Anna kynnen kuvioinnin kuivahtaa jonkin aikaa. Voit poistaa ylimääräiset sotkut iholtasi kynsilakanpoistoaineeseen kastetun vanun avulla ja käyttää tarkempaan työskentelyyn sopivia kynsilakanpoistoaineeseen kastettuja vanupuikkoja ihan kynnen vierustoissa olevien lakkojen puhdistamiseen.

Tässä suurin osa lakkasotkusta on jo poistettu, mutta kynnen reunat ovat vielä puhdistamatta.

Vaihe 10: Laita kynnelle päällyslakka. Valmis!

Valmista! Hopeaharmaasta marmoroinnista tein vaaleahkon ja asettelin sen osumaan kynnelle vain osittain, joten koko kynnelle ei tullut marmorointia.

...ja tämä prosessi tietty tehdään sitten niin monelle kynnelle kuin mihin marmoroinnin haluaa. :)