Thursday, July 29, 2010

Vichy Aqualia Antiox


Sain talvella testattavakseni Vichyn Aqualia Antiox -tuotesarjan. Sarjaan kuuluu silmänympäryspuikko väsymystä vastaan, kosteuttava antioksidanttinen kosteusemulsio suojakertoimella 12, kosteuttava antioksidanttinen suojavoide suojakertoimella 15 sekä 3 viikon tehokuuri. Olen käyttänyt nyt jokaisen tuotteen lähes loppuun, joten on aika arvioida, miltä tuotteet tuntuivat.

Ihoni on sekaiho, joka on ympäri vuoden rasvoittuvampi T-alueelta kuin muualta. T-alueella on aina mustapäitä ja laajentuneita ihohuokosia. Talvella ihoni on kuitenkin myös hyvin kosteusköyhä ja vaatii paksuja ja hyvin kosteuttavia voiteita. Kesäaikaan ihoni on normaali/rasvoittuva ja käytän silloin kevyempiä tuotteita. Silmänympärysihoni vaatii kunnon voiteet ympäri vuoden, koska se kuivuu herkästi - talvisin silmänympärysihoni tuntuu sieneltä, joka imee voiteita itseensä niin paljon kuin vain sille annan.


Talvella käytin 24 h kosteuttavaa antioksidanttista kasvovoidetta, jossa on suojakerroin 15. Voide on tarkoitettu kuivalle ja normaalille iholle ja sen luvataan poistavan väsymyksen merkkejä iholta, palauttavan välittömästi iholle heleyttä, kosteuttavan 24 tuntia, jättävän iholle mattapinnan sekä kosteutetun ja pehmeän tunteen. Tuote on parabeeniton. Lisäksi tuotteen sisältämä antioksidantti tekee ihosta nuorekkaan ja heleän, C-vitamiini suojaa ihoa vapailta radikaaleilta ja lähdevesi rauhoittaa ihoa.

Huh, siinä on lupausta kerrakseen! Jätän tuotteen incin ruotimisen sikseen, koska en ole mikään kovin kummoinen incien tulkitsija (ainakaan vielä, asia on opettelun alla), ja tyydyn kommentoimaan sitä, miltä tuote käytössä tuntui.

Koostumus oli paksu ja miellyttävä ja voide levittyi hyvin. Mattapintaa se ei kuitenkaan ainakaan omalla ihollani jättänyt vaan iho oli pikemminkin normaalia kiiltelevämpi. Voidetta neuvotaan käyttämään aamuisin, koska se sisältää suojakertoimen, ja sen luvataan kosteuttavan 24 tuntia. Illalla meikkien pesun jälkeen kasvojen iho kyllä vaati yöksi voidetta ihan normaaliin tapaan, eipä tämän voiteen käyttö yövoiteen tarvetta poistanut. Lupauksensa mukaisesti voide sai ihon kuitenkin tuntumaan kosteutetulta ja pehmeältä, ihoni ei ollut kuivan eikä hilseilevän tuntuinen tätä käyttäessäni. Iho vaikutti myös hieman tasavärisemmältä kuin yleensä, mutta ero oli sen verran pieni että kyseessä voi toki olla kuvitelma, jonka innostuneet odotukseni synnyttivät. :) Ihoni on hieman herkistynyt ja reagoi etenkin talvisin ollessaan normaalia kuivempi toisinaan punoituksella, kirvelyllä, ärtymällä ja niin edelleen, mutta tämän voiteen kanssa näitä ongelmia ei ollut. Voide tuntui todella rauhoittavan ihoa. Lisäksi voide toimi meikin alla ongelmitta.

Kokonaisuutena voide on miellyttävä (talvi)voide kuivalle tai normaalille iholle, joille tämä on tarkoitettukin, mutta luulen että tämä tuntuisi liian paksulta ja täyteläiseltä rasvoittuvammalla iholla. Itse en käyttäisi tätä esimerkiksi kesäisin omalla ihollani. Plussaa voide saa aurinkosuojasta, miinusta puolestaan siitä, että iho jää kiiltäväksi.

Purkin koko on 50 ml. Purkin yksinkertainen design miellytti, mutta moitteita se saa huonosta laadustaan: kansi koostuu kahdesta toiseensa liimatusta osasta, joista toinen irtosi itsekseen voiteen oltua käytössä jonkin aikaa. Kannen yläosa jäi kirjaimellisesti käteeni eräänä aamuna voidetta käyttäessäni, vaikka purkki ei ollut kokenut mitään kolhuja tai muuta vastaavaa. Kannen liimaukset yksinkertaisesti pettivät.


Keväällä siirryin käyttämään sarjan kevyempää kosteusvoidetta eli antioksidanttista kosteusemulsiota suojakertoimella 12. Miinusta siitä, että tässä on pienempi suojakerroin kuin sarjan voiteessa, sillä usein kevyempiä voiteita käytetään enemmän kevät- ja kesäaikaan, jolloin suojakertoimenkin olisi hyvä olla suurempi. Pakkaus on yksinkertaisen tyylikäs littana tuubi, joka on luonnollisestikin hygieenisempi kuin purkkiin pakattu voide. Littana tuubi on kätevä esimerkiksi matkoilla, sillä se vie tilaa sangen vähän. Tuubissa on kosteusemulsiota 40 ml.

Tuotelupauksen mukaan tämäkin emulsio poistaa väsymyksen merkkejä, palauttaa välittömästi iholle heleyttä, kosteuttaa 24 h, tekee ihosta nuorekkaan ja heleän, antaa hehkua ja parantaa ihon sävyä, jättää mattapinnan, rauhoittaa ihoa ja niin edelleen. Myös tämä tuote on parabeeniton.

Koostumus on nimen mukaan emulsiomainen ja kevyt ja emulsio levittyy hyvin. Tämäkin jättää ihon hyvin pehmeän tuntuiseksi, iho on selvästi eri tuntuinen niillä alueilla, joissa emulsiota on, kuin niissä joita sitä ei ole. Tämä ei jätä ihoa yhtä kiiltäväksi kuin voide, mutta tälläkään en kyllä onnistu saamaan aikaan mattaista lopputulosta. Ihon "heleys" voiteen levityksen jälkeen tuntuu johtuvan lähinnä siitä, että iho kiiltelee hieman. Emulsio kuitenkin kosteuttaa hyvin, sopii hyvin meikin alle eikä ole ärsyttänyt ihoani, joten tämäkin toimii mukavasti. Emulsio on tarkoitettu kaikille ihotyypeille ja tämä sopii omalle iholleni loistavasti kesäkäyttöön, talvella tämä olisi todennäköisesti liian kevyt.


Silmänympäryspuikko väsymyksen merkkejä vastaan on pikkuinen 4 ml puikko, joka on kuitenkin sangen riittoisa. Tämä on parabeeniton ja hajusteeton ja tätä voi käyttää aamuin ja illoin. Tuotteessa ei ole aurinkosuojakerrointa toisin kuin sarjan voiteissa, mistä miinusta. Ohut ja herkkä silmänympärysihohan sitä suojaa kaipaisi vielä enemmän!

Tämän tuotteen luvataan olevan välittömästi silmänympärysihoa kirkastava ja virkistävä, poistavan turvotusta ja tummia silmänalusia, tekevän silmäympärysihosta heleän ja rauhoittavan ihoa. Tuote sopii herkkäsilmäisille sekä piilolinssien käyttäjille ja on helppokäyttöisessä puikkomuodossa.

Puikkoa on todellakin helppo ja kätevä käyttää ja se on lupauksensa mukaisesti virkistävä. Puikko tuntuu miellyttävän viileältä ja virkistävältä kun sitä levittää iholle. Vaikutusta voi tehostaa pitämällä puikkoa muutaman tunnin jääkaapissa, mutta jopa ilman jääkaappia puikko tuntuu viilentävältä. Puikon kosteutusteho on näin kesäaikaan itselleni riittävä, jos käytän tätä aamuisin ja iltaisin sitten jotain tuhdimpaa voidetta. Talvisaikaan tämä puikko ei riittäisi silmänympärysiholleni lainkaan, koska se on niin kevyt. Jos etsit todella kevyttä silmänympärysvoidetta, joka imeytyy salamannopeasti ja jonka päälle voi lähes samantien laittaa meikin, niin tämä on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen tuote.


3 viikon tehokuurin pullosta unohdin ottaa kuvan, mutta se näkyy tässä kuvassa tuossa pakkauksen kyljessä. Kyseessä on siis ruskea pipettipullo. Tehokuuriin kuuluu neste, jonka sekaan sekoitetaan pussillinen C-vitamiinijauhetta, ja pulloa säilytetään tämän jälkeen jääkaapissa. Tuote on säilöntäaineeton.

Lupauksien mukaan tuote palauttaa välittömästi iholle heleyttä ja tasoittaa ihon pintaa, 3 viikon käytön jälkeen ihon sävy on kirkkaampi ja ilmejuonteet ovat silottuneet. Silmänympärysiholle tuotetta ei saa käyttää.

Omiin ihonhoitorutiineihini tämä tuote ei sopinut. Unohdin jatkuvasti käyttää tuotetta, koska en voinut säilyttää sitä muiden ihonhoitotuotteitteni kanssa vaan se nökötti piilossa jääkaapissa. Kun muistin käyttää tuotetta, koin nestemäisen koostumuksen vaikeaksi: ensin otin pipetillä nestettä, sitten tiputin sitä kädelle ja koetin levittää sen kasvoille. Omat hermoni eivät kestä tällaista näpertelyä. Lisäksi koin tuotteen olevan hieman epämiellyttävän tuoksuinen enkä havainnut sillä olevan mitään sen kummoisempaa vaikutusta kuin tavallisella kosteusvoiteella. Vaikutusta ilmejuonteisiin en osaa kommentoida, koska en käyttänyt tuotetta päivittäin 3 viikon ajan, mutta kriittisesti kyllä veikkaan, että tuskinpa tämä niihin vaikuttaa yhtään mitenkään.

Kokonaisuutena sarja oli ihan miellyttävä tuttavuus ja voisin käyttää voidetta ja emulsiota toistekin. Kumpikaan ei tosin ollut niin erikoinen tuote, etteikö edullisemmalla hinnalla löytyisi vastaavia. Silmänympärysvoiteissa pitäydyn mieluummin hieman tuhdimmissa voiteissa ja tehokuuri oli omiin ihonhoitotottumuksiini sopimaton tuote. Jäin myös kaipaamaan sarjaan suojakertoimetonta voidetta, joka olisi sopinut kunnolla yövoiteeksi.

Oletko sinä kokeillut Aqualia Antiox -sarjan tuotteita tai jotain muita Vichyn tuotteita? Mitä mieltä olit?

Lisää Vichystä voi lukea Vichyn nettisivuilta www.vichy.fi.

No comments:

Post a Comment