Sunday, June 6, 2010

China Glaze: Lavender Lingo

Tällä kertaa kynsissä China Glazen Lavender Lingoa kolme kerrosta ja koristeluna punaisia strasseja sekä pinkkiä koristelulakkaa.

This time I'm wearing three coats of China Glaze's Lavender Lingo with pink nail art pen and red rhinestones.


Anonyymi kyseli edellisen postauksen kommenteissa, millaisia nämä 2 way nail art -koristelulakat ovat. Kyseessä ovat siis tämän näköisissä puteleissa olevat koristelulakat:

In my last post's comments Anonymous asked what the 2 way nail art polishes are like. They are polishes that look like this:


Näissä koristelulakoissa on siis sekä sivellin, että erillinen "töpöttelypää" eli kynäpää, jolla voi tehdä esimerkiksi pisteitä. Töpöttelypää löytyy kun vetää korkin pois sen sijaan että kiertäisi sen normaalisti auki. Ylläolevassa China Glaze -kynsikuvassa olen käyttänyt viivoihin sivellintä ja pisteisiin tuota kynä/töpöttelypäätä.

Nämä koristelulakat ovat sangen edullisia esimerkiksi Ebayssa ja laatu on hyvä. Kaikista vaaleimmat sävyt eivät ole kovin peittäviä, mikä toisaalta on yleinen ongelma ihan kynsilakoissakin. Jos kynäpää menee tukkoon, sitä on hankala avata, koska se on niin ohut ettei esimerkiksi tavallinen neula mahdu sen sisään. Näiden lakkojen mukana tulee kuitenkin yleensä pohjaan teipattuna ohut "neula", jolla tukkeutuneen pään voi avata. Joistakin lakoista se kuitenkin puuttuu, ilmeisesti siksi, että se on yksinkertaisesti irronnut ja pudonnut jonnekin matkan varrelle. Yleisesti ottaen nämä koristelulakat ovat kuitenkin toimivia. Käyttö on sinänsä helppoa, mutta itselläni ei ole tarpeeksi vakaa käsi, että saisin aina ihan haluamani tuloksen... :)

Koristelulakkojen oston sijaan voi tietysti tehdä vaihtoehtoisesti niin, että ostaa erillisen siveltimen ja/tai niin sanottuja dotting tooleja, joiden avulla voi tehdä koristeluja ihan tavallisilla kynsilakoilla. Itsekin käytän koristeluun myös tavallisia kynsilakkoja, joista otan siveltimeen hieman lakkaa ja teen koristelut siten.These nail art polishes have both a brush and a pen. The pen can be found when you pull the cap instead of opening it in a normal way. I've used both the brush and the pen in the China Glaze photo above.

These nail art polishes are quite cheap, for example in Ebay, and their quality is good. The lightest shades can be quite see-through, but this is normal in regular nail polishes as well. If the pen gets jammed because of dried polish inside the pen, it is hard to open with a regular needle as it is so thin. However, usually these nail art polishes have a special needle with them which is taped on the bottom. Sometimes this needle is missing, though, I assume that it sometimes just drops away during delivery. All in all, these nail art polishes are good though. They are easy to use, but unfortunately my hands aren't steady enough so I don't always get the results I would like to. :)

Instead of nail art polishes you can of course always use a separate brush with a normal nail polish and create your nail art with a regular nail polish.


Toinen Anonyymi puolestaan kyseli, kuinka lakan saa siistiksi kynnen tyvessä, eli kynsinauhan luona. Tähän suosittelen apuriksi niin sanottua nail polish corrector pen -tuotetta eli korjauskynää, mitä saa esimerkiksi Avonilta. Avonin kynän nimi on Neat nails -korjauskynä kynsille ja hintaa sillä on noin 10 euroa. Korjauskynä on kynän näköinen vempele, jonka kärkiosa sisältää kynsilakanpoistoainetta. Kärjellä on siis helppo pyyhkiä kynsinauhojen ympäristöstä ja muista pikkutarkkuutta vaativista kohdista pois turhat sotkut.

Another Anonymous asked, how to make the polish line near the cuticles look nice. I recommend nail polish corrector pen, which is a pen-like product with a tip that has some nail polish remover in it. This makes it easy to remove the excess polish near the cuticles and from other places that require a small tool. I'm using Avon's Neat nails corrector pen.


Jos ei halua satsata erilliseen korjauskynään, niin vanha mutta toimiva kikka on kastaa vanupuikko kynsilakanpoistoaineeseen ja siistiä lakkauksen reunat sen avulla.

If you don't want to put money on a corrector pen, an old but useful way is to use a Q-tip and dampen it with a nail polish remover. With this it is easy to clean the nail polish from the cuticles.

6 comments:

 1. Uuh, tosi ihanat kynnet, mä tykkään!

  ReplyDelete
 2. Mun pitäis kyllä ihan ehdottomasti hankkia tuollainen kynsilakankorjauskynä, oon edelleen yli kymmenen vuoden lakkauskokemuksella ihan onneton tumpelo ja säheltäjä ;)

  ReplyDelete
 3. Pinja, kiitos. :)

  HeidiB: Tuosta on kyllä paljon apua! :) Helpompi käyttää kuin pumpulipuikot joten laiskalle sopiva vaihtoehto.

  Osaisitteko muuten vinkata, millä kaikilla merkeillä tuollaisia kynsilakankorjauskyniä olisi tarjolla? Ennen Avonia olen käyttänyt Mavalan kynää, mutta en löytänyt sitä kaupoista kun kävin etsimässä, joten onkohan se lopetettu?

  ReplyDelete
 4. Wau, ihanat kynnet :) Olen jo jonkin aikaa miettinyt tuollaisen korjauskynän ostoa. Kauanko se kestää käytössä? Minua kiinnostaisi myös tietää, millä merkeillä olisi tarjolla vastaavanlaisia ja mielellään suht huokeita korjauskyniä. Yritin joskus metsästellä kyniä kaupoista, mutta jouduin palaamaan reissulta tyhjin käsin. Sitten koko juttu unohtui ja jatkoin kynsilakanpoistoaineella ja vanupuikoilla sähläämistä :D

  P.S. meinasin tipahtaa tuolilta, kun bongasin blogini sivupalkistasi! Olen tosi imarreltu :)

  ReplyDelete
 5. Myös Oriflamella on tommonen korjauskynä ja itse hankin sieltä sellaisen. Aluksi tuntui ettei se toimi yhtään mutta nyt olen ehkä oppinut käyttämään sitä ja oon ollut tyytyväinen.

  ReplyDelete
 6. I'm Lacking: Kiitos tiedosta, Oriflamelta tulee nimittäin aina välillä tilattua jotain joten voisin tilata sieltä tuollaisen korjauskynänkin kokeeksi. :)

  Tänään saapui postissa Konadin korjauskynä, eli myös Konadilta löytyy tuollainen.

  ReplyDelete