Sunday, April 12, 2009

Kynsien koristelu sienellä


Pääsiäiseen kuuluvan rairuohon ja pääsiäistipujen inspiroimana päätin tehdä keltavihreän lakkauksen kynsiini. Sekä keltainen että vihreä ovat äärimmäisen harvinaisia näkyjä kynsissäni, omistan vain yhden keltaisen sekä yhden vihreän lakan enkä edes ole ostanut näistä kumpaakaan itse vaan olen saanut nämä ystävältäni. Keltavihreä lakkaus on siis todellinen kokeilu ja merkkitapaus minulle!

Tällä kertaa testailin myös kynsien koristelua sienen avulla. Sienen käytöstä löytää halutessaan lisää juttua vaikka googlettamalla termeillä sponge ja nails. Sienitekniikasta on joitain variaatioita, jotkut esimerkiksi kostuttavat sienen ensin, jotkut käyttävät sientä vastan lakan viimeiseen kerrokseen ja niin edelleen.

Itse tein nyt vain hyvin yksinkertaisen sienikokeilun, jossa lakkasin ensin pohjalakalla koko kynnen ja käytin sientä ainoastaan kärkien tekoon. Tällaistä ollaan siis tekemässä:


Käyttämäni välineet: Isadora Wonder Nail -kynsilakka sävy 92 Lime, Lumene Natural Code -kynsilakka sävy 12 Go Crazy, Poshen pikakuivattava päällyslakka ja Anytimen kynnenkovettaja. Lisäksi tarvittiin pala paperia sekä sieni, joka tässä tapauksessa oli vanhasta meikkisienestä leikkaamani palanen.


Ensin laitoin aluslakaksi Anytimen kynnenkovettajaa.


Tämän jälkeen laitoin kaksi kerrosta Isadoran kynsilakkaa.


Seuraavaksi laitoin paperille Lumene Natural Coden lakkaa ja otin siitä lakkaa sienen kulmaan.


Töpöttelin sienellä lakkaa kynsien kärkiin. Rajojen ei ole tarkoitus olla tarkat.


Toistin saman vielä muutaman kerran, sillä valitettavasti Lumene Natural Coden vihreä lakka on sen verran vähäpigmenttinen, ettei sillä oikein saa sopivan näkyvää tulosta keltaisen päällä. Tämä on kuitenkin ainoa vihreä kynsilakkani, joten jouduin käyttämään tätä.


Lopputulos on nätin vaalea ja raikas. Valitettavasti en saanut kameralla vangittua lakkausta kunnolla kuvaan. Keltaisen ja vihreän välinen raja on häilyvä eikä erotu selvästi vaan livenä kynnet ovat hauskan liukuvärjätyn näköiset. Pirteä keltainen lakka myös osoittautui positiiviseksi yllätykseksi, sillä väri ei tunnukaan niin oudolta kuin aluksi pelkäsin. Taidanpa lakkailla tällä kynsiäni useamminkin tulevan kesän aikana, sillä sävy on todella kesäinen!

Seuraavalla kerralla kokeilen sienikoristelua tummemmalla lakalla, jotta se erottuu kynneltä selvemmin.

Pääsiäistipujen kuva täältä.

8 comments:

 1. Onko vähän söpöt...ihana kun olit tehnyt sienellä tuota, minäkin just meinasin tehdä pitkätä aikaa :D
  Tosi pirtsakat sävyt lakkavalinnoissa! Tykkään!

  ReplyDelete
 2. Ihanan pirtsakat värit! Hauskan näkönen liukuvärjäys :)

  ReplyDelete
 3. Mä aion myös kokeilla jotain tämän tyylistä kunhan keksin hyvän lakkayhdistelmän ja saan hankittua sientä :)
  Kiitti hyvästä ideasta :D

  ReplyDelete
 4. Ajattelin ostaa tuota Lumenen vihreää kynsilakkaa, mutta onneksi löysin sivusi ja huomasin että kynsistä tulee liian sammaleenvihreät :)

  Olen koittanut etsiä kirkkaanvihreää kynsilakkaa jo kauan , ja olin jo ostamassa tuota Lumenen, mutta sekään ei ole sen väristä, mitä etsin :)

  ReplyDelete
 5. Anonymous: Hyvä ettei tullut vikaostosta! :)

  ReplyDelete
 6. Aivan ihanat kynnet!

  ReplyDelete
 7. Hyvä vinkki toi sieni, kiitos siitä! Heti tänään kokeiluun :)

  ReplyDelete
 8. Itsellänikin on tuo lumene NC vihreä, ja se on aika laimean värinen.. Pitää laittaa aika monta kerrosta jotta siitä tulee edes jonkin värinen.

  ReplyDelete