Tuesday, October 13, 2009

Cherry Culture

This post only in Finnish as this is about how to order from Cherry Culture to Finland.

HUOM! Cherry Culturen postikulut ovat muuttuneet ja menevät nyt painon mukaan eivätkä ole enää yhtä edulliset kuin vielä tätä postausta kirjoittaessani olivat.

Päätin tehdä postauksen Cherry Culturesta tilaamisesta, koska aiheesta on tullut muutamia kyselyitä. Cherry Culture (www.cherryculture.com) myy siis NYX:n meikkejä, NYX:n ja NYX Girlsin sekä Sinful Colorsin kynsilakkoja ja monia muita edullisia meikkimerkkejä. Olen tilannut kaikki NYX-tuotteeni Cherry Culturesta, myös Nonpareil Boutique myy NYX:n tuotteita mutta en ole itse koskaan vielä tilannut sieltä mitään. Suomessa ei myydä NYX:n tuotteita eikä niitä myöskään saa suomalaisista nettikaupoista, tilaukset joutuu siis tekemään ulkomailta.

Suomeen tilatessa Cherry Culturen postikulut ovat 9,95 dollaria aina kun tilauksen arvo on maksimissaan 50,00 dollaria. Kannattaa siis tilata kerralla viidelläkymmenellä dollarilla, jolloin postikulut ovat tietysti suhteessa pienemmät kuin jos tilaat vain muutaman dollarin tuotteen ja maksat silti postikuluja 9,95 dollaria. Jos itsellä ei ole tilattavaa kuin muutama tuote, voi ottaa vaikka kaverin mukaan tilaukseen.

Jos tilauksen arvo on yli 50 dollaria mutta maksimissaan 100 dollaria, postikuluja tulee 19,95 dollaria. Yli 100 dollarin tilaukselle postikuluja tulee 29,95 dollaria. Yli 50 dollarin tilausta ei kuitenkaan kannata tehdä, ellei ole valmis maksamaan alv:tä jos tilaus jää tulliin. Kun tilaa kosmetiikkaa EU:n ulkopuolelta saa tilauksen arvo (huom! Postikulut lasketaan mukaan tilauksen arvoon!) olla yhteensä enintään 45,45 euroa ettei alv:tä peritä. Jos tilauksen arvo on isompi, tulli perii tilauksesta alv:n. Tämä johtuu siitä, että arvonlisäveron suuruuden on oltava vähintään 10 euroa ennen kuin se peritään, alle 10 euron alv:tä ei peritä asiakkaalta. Alv:n suuruus on 22% tilauksen arvosta, eli esimerkiksi 100 euron arvoisesta tilauksesta sitä perittäisiin 22 euroa.

Cherry Culturesta tilatessa perus postitustapana on USPS 1st Class International Mail. Paketit tulevat ihan normaalisti postin mukana, eivät siis minkään kuriirifirman kautta. Jos haluaa paketilleen seurantakoodin, postikulut ovat max. 50 dollarin tilaukselle 29,95 dollaria eli kolminkertaiset.

Cherry Cultureen kannattaa rekisteröityä, sillä rekisteröitynyt asiakas voi muun muassa nähdä sivuilta tilaushistoriansa sekä seurata, missä vaiheessa tilauksen käsittely on. Cherry Culture tosin lähettää myös sähköpostitse ilmoituksen sekä tilauksen vastaanottamisesta että tilauksen postittamisen jälkeen sen lähettämisestä.

Cherry Culturen tilaukset tulevat yleensä noin parissa viikossa, joskus nopeammin ja joskus hieman hitaammin. Paketin lähetyksen jälkeen on luonnollisestikin postilaitoksen vastuulla, kauanko toimitus kestää, ja joskus paketit seikkailevat reissussa lyhemmän ja joskus vähän pidemmän aikaa.

Tuotteet pakataan pahvilaatikkoon ja pehmustetaan hyvin, yksikään tuote ei ole vielä koskaan ollut omissa tilauksissani rikki tai vaurioitunut enkä ole kuullut muiltakaan rikki menneistä tuotteista. Toki pieni särkymisen vaara on aina olemassa kun tilaa helposti rikki meneviä tuotteita postitse, mutta Cherry Culture kuitenkin pyrkii estämään hajoamiset pakkaamalla tuotteet huolellisesti.

4 comments:

 1. Hei, tiedätkö milloin tuo postitus on muuttunut painon mukaan meneväksi? Kun nyt olin tekemässä tilausta Cherry Culturesta, niin postikulut jo pelkästään 30 usd tilaukselle ovat yli 20 usd (USPS 1st Class International Mail:illa) :/

  ReplyDelete
 2. Se on muuttunut ihan tässä loka/marraskuussa joskus. :/

  ReplyDelete
 3. Kummatkin linkit menevät Nomparel boutiquhun...

  ReplyDelete
 4. Kiitos huomautuksesta, korjasin linkit oikeiksi! :)

  ReplyDelete