Tuesday, April 14, 2009

Turkoosi silmämeikki/Turquoise eye makeup

Kuvasin jokin aika sitten turkoosin silmämeikin, jonka tekoon käytin valkoista sekä kolmea erivahvuista turkoosin sävyä. Valkea sävy oli kevyesti hohtava Lumenen solo, jota ei enää myydä. Turkoosit sävyt olivat NYX:n triosta TS40 Aquamarine. Lisäksi käytin meikkiin IsaDoran Perfect Contour Kajalia sävyssä 79 Bright Turquoise (ilman tätäkin pärjää), Maybellinen mustaa Express Lineria sekä Lorealin Volume Shocking ripsiväriä.


Ensin levitin vaaleinta turkoosia silmän sisänurkkaan sekä ylä- että alaluomelle suunnilleen luomen puoliväliin asti.


Seuraavaksi levitin yläluomelle valkeaa luomiväriä koko loppuluomelle sekä osittain myös turkoosin luomivärin päälle.


Tämän jälkeen levitin luomivakoon keskitummaa turkoosia (trion keskimmäinen sävy) luomivaon alusta loppuun saakka.



Tämän jälkeen lisäsin samaa sävyä alaluomelle vaaleamman turkoosin lopusta aina alaluomen ulkonurkkaan asti.


Yläluomen ulkonurkkaan laitoin tumminta sävyä NYX:n triosta. En laittanut tummaa sävyä kovin paljoa tai laajalle alueelle, vaan ainoastaan tuomaan ulkonurkkaan painopistettä.


Seuraavaksi laitoin kulmaluulle valkoista luomiväriä ja häivytin luomivärien rajat. Lisäksi korostin hieman alaluomen rajausta lisäämällä koko alaluomen pituudelle Isadoran turkoosia kynää. Tämä ei kauheasti tuonut eroa meikkiin, joten tämän rajauksen voi myös jättää tekemättä.


Jottei meikki olisi täysin turkoosi, tein mustan eyelinerrajauksen yläluomelle. Tein rajauksesta ulkonurkasta paksunevan, jotta rajaus yhdessä ulkonurkassa olevan tumman luomivärin kanssa korostaisi silmän ulkonurkkaa.


Lopuksi viimeistelin meikin ripsivärillä, tässä tapauksessa kokeilin ensimmäistä kertaa juuri avattua Lorealin Volume Shocking -ripsiväriä.


Lopputulos näytti siis tältä:


En ole juurikaan käyttänyt turkooseja luomivärejä, mutta tämän kokeilun perusteella kyllä ihastuin raikkaaseen lopputulokseen, jonka turkoosilla saa aikaiseksi. Sävy sopii kaiken lisäksi minusta sekä kevääseen/kesään että talven kylmyyteen. Seuraavalla kerralla aion kokeilla turkoosin terästämistä jollain toisella sävyllä, ettei kokonaisuus ole yhtä turkoosipainoitteinen kuin tällä kerralla.

Pidätkö sinä turkoosista silmämeikissä?

Briefly in English:
I've noticed that there are some visitors in my blog also from other countries than Finland, so I deciced to add a brief English explanation to my blog texts from now on as well. This is on a test basis, so if you find this useful and would like me to continue writing also in English, please comment and let me know! :)

So, this turquoise make-up was done with white solo eyeshadow (mine was by Lumene, but any white shimmery eyeshadow will do) and NYX trio TS40 Aquamarine. I started with the lightest shade of NYX palette and used it in the inner corner of the eye and continued applying it until the middle of the eyelid (both upper and lower eyelid). After this I applied white eyeshadow to the rest of my upper eyelid mixing white a little bit with the light turquoise in the middle of the lid. Then I used the middle shade of the NYX trio and added it above the upper lid. I also added this shade to my lower lid from the center of the lid until the end. After this I added a bit of the darkest shade of NYX palette to the outer corner of the eye and some white eyeshadow to the browbone. Now, blend the shades well with a soft brush! After this some turquoise eyeliner can be added to the lower lid to make the color more intense, but this is optional. A black eyeliner balances the turquoise look a bit as well as black mascara. Done!

10 comments:

  1. Turkoosi silmämeikki sopii sulle kyllä todella hyvin :)
    Mun on pitänyt ostaa Nyxiä jo jonkun aikaa, mutta on ollut hirmuisen vaikea päättää mitä ihan oikeesti haluisin ja tuo turkoosi trio kyllä meni ehdottomasti want-listalle tämän perusteella!

    ReplyDelete
  2. Mulla on tuo trio ja kyllä se on ihan pigmenttinen! Ihanan pirteä meikki :)

    ReplyDelete
  3. Tuli tässä mieleeni, että kuljetko ihan tuolla työelämässä/opiskelemassa/missä ikinä lienetkään niin tuollasilla meikeillä? Vai teetkö näitä vain tälläisinä "harjoituksina" lukijoille, että pyyhitkö meikit aina tämän jälkeen pois vai ovatko nämä aina sitten loppupäivän meikkisi? Harvoilla nään noin "vahvoja" meikkejä, ja jos itse kuvittelisin lähteväni esim. kouluun (baarit tms. eri asia toki) kauttaaltaan turkoosilla silmämeikillä, saisin osakseni luultavasti vain paheksuvia katseita. Toki tuo on kauniin raikas, mutta kieltämättä hyvin silmiin pistävä. Itse esim. yhdistän kauttaaltaan pinkit, liilat, siniset jne. luomet joihinkin ala-asteen disco kokeiluihin tai sitten muuten vain suttuisiin tyttöihin. Tämä toki ei ollut suttuisaa nähnytkään, mutta helposti olemuksella tästäkin sellaisen saisi! (iso kerros pakkelia naamaan, selvät poskipunarajat, purkkapinkit huulet jne.)

    Kiitos kuitenkin meikkivinkeistä, näistä on aina apua! :)

    ReplyDelete
  4. Heidi: Suosittelen kyllä tätä NYX:n trioa jos turkoosit sävyt kiinnostavat, pigmenttiä on paletissa tosi hyvin!

    Anniina ja Charming Nails: kiitos!

    emilia: Useimmat tänne kuvaamani meikit ovat sellaisia, joiden kanssa olen ollut loppupäivän aikana kaupungilla tms. Jotkin meikit olen tehnyt huvin vuoksi vapaapäivinä. Tämän turkoosin meikin kanssa olin kaupungilla, mutta en saanut mitenkään erityisiä kummastelevia katseita. Se johtunee ehkä siitä, että minulla oli tuona päivänä silmälasit päässä piilareiden sijaan ja tummasankaiset vahvat miinuslasit kyllä kätkevät silmämeikkiä aika paljon taakseen. :) Muu meikkini oli tosi luonnollinen eikä esimerkiksi huulilla ollut kuin väritöntä kiiltoa. Näin vahvaan meikkiin en itselläni yhdistäisi muuta näkyvää meikkiä, koska olen niin vaalea että värit erottuvat muutenkin naamasta kilometrien päähän. :D

    Useimmiten kuitenkin meikkaan tosi luonnollisesti ja yleinen silmämeikkini on ihan vain ripsiväri + mahdollisesti yhtä tai kahta sävyä luomella. Monesti tulee käytyä kaupungilla myös kokonaan ilman meikkiä. Vaihtelu virkistää! :)

    ReplyDelete
  5. Kiitos vastauksesta! Oli kiva tietää, että ovatko nämä vain tälläisiä kokeiluja vai ihan arkipäivän meikkejäsi. Ja luettuani viestini uudelleen, jäi siitä helposti sellainen maku suuhun, että tuo turkoosi meikki ei olisi ollut yhtään mieleeni. Kyllä se oli, rakastan turkoosia ja tuo oli ihanan raikas, mutta yllätyin vain siitä, miten voimakkaasti olit sitä tuossa meikissä käyttänyt. :) Tein kerran itselleni sinisen silmämeikin (suht vahvan sellaisen) ja itselläni se näytti lähinnä naurettavalta! :D En tiedä miksi, ehkä minulla vain ei ole taitoja tehdä siitä niin "vivahteikasta" ja maskeeratun näköistä, näytti kuin olisin turpiini saanut (ja tuntui kuin silmäni olisivat pienentyneet puoleen alkuperäisestä) Jatka silti ihmeessä värikkäämpienkin silmämeikkien esittelyjä, ihan vaikkapa tulevan kesän kunniaksi ;)

    ReplyDelete
  6. Tosi pirtsakka turkoosi meikki :)
    Saako sulle tehdä toiveita? Haluaisin kovasti nähdä yhden, tai parikin erilaista meikkiä Diorin Myriadista. Kehuit sitä monikäyttöiseksi ja se näyttää tosi houkuttelevalta kuvissa joten mieluusti näkisin sillä tehtyjä meikkejä :) Google on ei ole tässä asiassa kovinkaan antelias....

    ReplyDelete
  7. Blushing: Tottakai saa tehdä juttutoiveita! :) Pistetään ehdotus korvan taakse, koetan tehdä muutaman version ihan lähiaikoina.

    ReplyDelete
  8. Kiva juttu :) Jään innolla odottelemaan! :)

    ReplyDelete
  9. Kivat luomet, mutta rajat ja ripset on aika tökeröt.

    Muuten kiva blogi, hyvin osaat kirjoittaa.

    ReplyDelete