Saturday, June 27, 2009

Dove Evolution of Beauty

Luultavasti jokaisella on päiviä, jolloin oma ulkonäkö ärsyttää ja tuntuu, että vaikka tekisi mitä, ei koskaan näytä samalta kuin mainosten, naistenlehtien ja muiden vastaavien kauniit naiset. Käsitellyt kuvat ovat kuitenkin osittain pelkkää illuusiota, mistä muistutin itseäni jälleen kerran katsomalla pitkästä aikaa Doven Evolution of Beauty -mainoksen. Nykyään ei riitä, että nainen on kaunis, kuten Doven mainoksessa oleva nainen alussa mielestäni on. Hän ei ehkä ole täydellinen siinä mielessä kuin ymmärrämme täydellisen kauneuden nykyään, koska hänen ihonsa esimerkiksi ei ole aivan virheetön. Hän on kuitenkin aidosti ja luonnostaan kaunis nainen. Se ei kuitenkaan riitä, sillä mainoskuvissa naisen on oltava täydellinen ja virheetön. Tämä saavutetaan meikkaajien, hiusstailistien, photoshopin, oikean valaistuksen ja monen muun keinon avulla.

Koska tavallisilla ihmisillä ei ole sitä etua, että heidät nähtäisiin vain silloin kun heidät on meikattu, stailattu, laitettu, aseteltu valot oikein, photoshopattu silmät suuremmiksi ja huulet pulleammiksi sekä kaula pidemmäksi ja niin edelleen, jokaisen tulisi osata arvostaa sitä miltä näyttää oikeasti. Emme voi näyttää siltä, kuin nuo epärealistiset kuvat naisista näyttävät. Olkaamme siis ylpeitä siitä, että näytämme hyviltä sellaisina kuin olemme, kenties meikillä ulkonäköämme korostaen, sen sijaan että kadehtisimme muokatuissa kuvissa olevia illuusioita!Video You Tubesta
Video from You Tube

In English:
I guess we all have days when we are unhappy with the way we look and with the fact that we don't look as perfect as the women in ads and magazine covers do. These pictures are partly illusion and I reminded myself of it today by watching Evolution of Beauty commercial for the first time in long time. In the beginning of the commercial we can see a beautiful young woman, but it isn't enough for media. She's not perfect the way we understand beauty and perfectness today, as she has for example some problem areas in her skin. Despite of that she is beautiful in a natural way. However, this isn't what a woman is supposed to look like in magazines and ads, as in those cases a woman must be flawless and truly perfect. In order to reach that makeup artist, hair stylists, the right lightning, photoshop skills and a bunch of other skills are needed.

As we ordinary people don't have a chance to be seen only after we have been perfected with professionals and our eyes have been photoshopped bigger, our lips fuller, our necks longer etc, we just can't look the way those unrealistic photos of women look. So let's be proud of what we look like instead of being jealous of those unrealistic illusions!

7 comments:

 1. Todella hyvä postaus, niitä kuvien täydellisiä naisia ei oikeesti oo olemassa. Tää pitäis naisten ja etenkin nuorten tyttöjen muistaa.

  ReplyDelete
 2. Toi on totta. Pitäis itsekin muistaa kun tavoittelee täydellisyyttä. Joskus ois kätevä jos ois omat photoshoppaajat/tekstittäjät ja käsikirjoittajakin matkassa ;) kuinkahan tulenkaan toimeen ilman

  ReplyDelete
 3. Niin totta... Nuorena (siis tosiaan tästä on jo AIKAA :D) tein mallinhommia ja ette arvaakaan miten usein kuulin kommentin "mutta ethän sä nyt niin ihmeelliseltä näytä". Jepjep, niinhän ne jenniferanistonitkin heräävät joka aamu tukka huohkeana ja naama paklattuna ;D

  ReplyDelete
 4. Tuo video saa kyllä aina miettimään, ja myös minut tuntemaan oloni vähän paremmaksi. Ei tarvitse potea alemmuuskompleksia "täydellisten naisten" tähden :)

  ReplyDelete
 5. Tuo oli kyllä hyvä video. Nainen oli mun mielestä paljon kauniimpi ilman meikkiä ja hiustenlaittoa. Ihon virheiden peiton jälkeen hän näytti jo ihan täydelliseltä, ja silti vielä piti Photarissakin muokata kunnolla.... On se vaan ihmeellistä.

  ReplyDelete
 6. Hei!
  Sallinette 27-vuotiaan miehenkin tulla keskustelemaan tänne, vaikken meikistä mitään ymmärräkään.
  Minulla sattuu luonnostaan olemaan hyvä kasvomuisti ja sen takia kun törmään kaupungilla ihmisiin, muistan usein, että ainiin, tuohan oli se ja se..vaikken välttämättä nimeä tiedä.
  Itse ihailen klassista naiskauneutta ja täytyy sanoa, että kun törmäsin Sofia Moreliukseen kadulla, niin yhtä kaunis se oli kuin kuvissakin, samoin Nina R. Paparazzista, jonka muuten bongasin kerran Unicafesta. Kun on hyvä kasvomuisti, siitä on tavalliselle miehelle etua, että tietää milloin kannattaa nauttia, sillä metrinkin etäisyys on jo hyvä! Minun mielestäni kauniit naiset on kauniita ilman meikkiäkin, kuten tämäkin. Kyse on kasvojen piirteistä, joita meikillä ei paljon voi salata jos vaikka leveät kasvot. Kauppakorkeakoulun käyneenä olen tietysti erilaisia nääntyviä diivoja nähnyt paljon, joskus ihan sääliksi käy.

  ReplyDelete
 7. Anonymous: Kiva kuulla miehenkin mielipiteitä asiaan, tervetuloa vain kommentoimaan! :) Totta on, että meikillä saa piilotettua esimerkiksi ihon virheitä, mutta eipä normaalilla meikillä saa kasvojen perusmuotoa esimerkiksi hurjasti muutettua.

  Kommenttisi kauppakorkeakoulusta kiinnitti huomioni, koska itsekin olen kyseisestä koulusta valmistunut. Ymmärrän kyllä mainintasi kyseisen koulun naisista, kieltämättä siellä opiskellessani kiinnitin itsekin huomiota siihen kuinka ulkonäköpainotteista siellä usein oli.

  ReplyDelete