Friday, August 21, 2009

Ripsien värjäys kotona / Dying lashes at home

Minulla on ollut pitkä tauko ripsien värjäyksessä. Tähän ei ole ollut mitään syytä vaan olen vain jotenkin jättänyt ripset pitkäksi aikaa värjäämättä. Olen värjäyttänyt ripsiäni kampaajalla ja kosmetologilla aina joskus mutta usein olen värjännyt ripseni itse kotona, koska se on helppoa ja edullista. Yhden ammattilaisen tekemän värjäyskerran hinnalla saa värjättyä ripset kotona parikymmentäkin kertaa.

I haven't dyed my lashes for a long time for some obscure reason. I have usually kept my lashes dyed and have either had them dyed at hair salon or cosmetologist or usually dyed them myself at home. Dying lashes at home is easy and cheap, as the cost of having your lashes dyed by a professional allows you to dye your lashes at home for some twenty times.


Värjäsin ripseni taas pitkästä aikaa luottotuotteellani eli Swiss O Parin mustalla kestovärillä, joka on tarkoitettu ripsille ja kulmille. Tämän tuotteen ehdoton plussa verrattuna tunnettuihin Refectocilin väreihin on se, että tämän ei tarvitse antaa vaikuttaa ripsissä vaan aineen voi pestä pois heti levityksen jälkeen, kun taas Refectociliä joutuu pitämään ripsissä 10-15 minuuttia.

I dyed my lashes with my favourite product, which is Swiss O Par black, permanent colour for lashes and eyebrows. I prefer this over Refectocil's colors which are quite famous, as this is faster and easier: the color can be removed instantly after applying it to the lashes as Refectocil needs to stay in the lashes for 10-15 minutes.


Värjäystä varten tarvitset Swiss O Parin paketin lisäksi mahdollisesti vaseliinia, jonka avulla suojalaput saa pysymään paremmin paikallaan (paketin ohjeiden mukaan lappujen pitäisi pysyä paikoillaan kun ne kostuttaa vedellä, mutta itse saan laput pysymään varmemmin vaseliinin avulla), pumpulia jonka kastat joko veteen tai silmämeikin poistoaineeseen kun pyyhit värimassan pois ripsistä sekä mahdollisesti vanupuikkoja, joilla poistaa ripsien tyviin jääneet väriaineen jämät.

For the dying process you may need some vaselin, as it helps to keep the protecting pads steadily in place under your eyes. Cotton is needed when the colour gel is removed from the lashes, it is used either with water or with an eye makeup remover. Q-tips may come in handy if color gel is left in the roots of the lashes.


Varmista, että ripset ovat puhtaat ja kuivat ennen kuin aloitat! Ensin laitoin silmien alle suojalaput, joihin siis laitoin hieman vaseliinia jotta ne pysyivät paremmin paikoillaan. Jos joku ihmettelee, miksi ihoni on ihmeellisen kelmeä, niin se johtuu siitä että kuvat on otettu kylppärin loisteputken valossa keskellä yötä, joten valaistus ei tosiaankaan ollut mikään imartelevin...

Make sure that your lashes are clean and dry before your start! First I placed the protecting leaves under my eyes. If you wonder why my skin color looks so terrible it's because of the lightning, as I took this photos in my bathroom in the middle of the night without any natural light...


Kastele vanupuikko pakkauksen mukana tulevassa nestepullossa.
Dip a Q-tip into the liquid that comes in the Swiss O Par package.


Sivele nestettä ripsiisi huolellisesti, ripsien tulee olla kauttaaltaan kosteat. Kasta tarvittaessa vanupuikko uudestaan nesteeseen ja lisää nestettä ripsiin. Anna nesteen vaikuttaa ripsissä noin minuutin ajan.

Apply liquid to your lashes carefully, make sure that your lashes are completely moistened. If necessary, dip the Q-tip into the liquid again and add liquid to your lashes. Leave the liquid into the lashes for approximately one minute.


Ota sitten putkilosta geeliä ripsiharjaan, joka tulee pakkauksen mukana.
Then apply the gel to one side of the lash comb provided with the package.


Harjaa geeliä kaikkialle ripsiaan. Jos ainetta menee silmään huuhtele silmät välittömästi runsaalla vedellä!
Comb the lashes with the gel. If you get some gel into your eye rinse it off immediately!


Tässä kuvassa olen nyt poikkeuksellisesti sotkenut väriä vähän joka paikkaan, koska kuvaaminen värjäyksen aikana oli hippasen hankalaa ja vaikeutti prosessia... :D

Here I have color all over as taking photos was not that easy and made the process significantly harder... :D


Väri ei tarvitse vaikutusaikaa vaan voit poistaa geelin ripsistä saman tien vanulla, joka on kostutettu vedellä tai silmämeikin poistoaineella.

The color doesn't need to stay in the lashes to become effective, you can remove the gel right away. Use cotton that has been soaked in water or which has eye makeup remover in it.


Poista suojalaput, varmista ettei värjäysainetta ole jäänyt ripsien tyveen ja jos on niin poista jämät kostean vanupuikon avulla.

Remove the protective leaves and make sure you do not have any gel left in the lashes - if you have, remove it with e.g. Q-tip and water.Nämä kuvat on otettu luonnonvalossa pari päivää värjäyksen jälkeen, jotta värjäystulos näkyy paremmin. Ripset näyttävät pidemmiltä, koska kärjissäkin on nyt väriä, sillä ilman värjäystä ripsieni kärjet ovat vaaleammat eivätkä näy kunnolla. Värjäystulos kestää ainakin kuukauden ennen kuin ripset pitää värjätä uudestaan.

These photos are taken in natural light a couple of days after the dying so that you can see the results more clearly. My lashes look now longer as the tips have color too, without dying the tips are lighter and can't be seen that well. The results stay for at least a month before the lashes must be dyed again.

6 comments:

 1. entä jos väriä menee yli? eikö se värjää ihoa

  ReplyDelete
 2. Kuten värjäyskuvasta huomaa, mullakin meni väriä yläluomille, mutta se ei tarttunut ihoon. Väri ei tartu kunnolla, ellei alla ole tuota nestettä mikä laitetaan ripsiin ensimmäisenä. Nesteen saa pumpulipuikolla levitettyä sen verran siististi, että sitä ei silmänympäryksiin helpolla mene. Luomille voi myös halutessaan levittää suojaksi vaseliinia.

  Kädet kannattaa muuten varalta suojata muovikäsineillä, mulla oli mennyt jotenkin kynsinauhalle sekä tuota nestettä että väriainetta ja kynsinauha on nyt sitten musta. Sen sijaan käsiin osuneet pelkät väriainetahrat lähtivät kyllä pesussa.

  ReplyDelete
 3. Paljonko maksaa tuo värjäyspaketti? ja paljonko maksaa kosmetologilla värjäyttäminen?

  ReplyDelete
 4. En muista värjäyspaketin tarkkaa hintaa kun tämän ostin jo keväällä vaikka nyt vasta tuli käytettyä, mutta noin 10-13 euroa se on. Tämä riittää siis moneen käyttökertaan. Kampaajalla värjäyttämisestä olen maksanut noin 10 euroa ja kosmetologilla paikasta riippuen 10-20 euroa.

  ReplyDelete
 5. Moi!
  Taas tulee miehen mielipidettä, sama tyyppi kun viimeksikin kirjoittelee. Noista meikeistä en tajua mitään, mutta tosi kauniit silmät.

  t: se ktm-m

  ReplyDelete