Monday, August 17, 2009

Tummien silmänalusten peittäminen / Covering dark under eyes

Eräs lukija kyseli tummien silmänalusten peittoon vinkkejä jo ikuisuus sitten, mutta tämä postaus on vain viivästynyt ja viivästynyt. Häpeän syvästi tätä viivästystä, pahoitteluni! :/ Tässä nyt kuitenkin vihdoin selostus siitä, mitä teen silmänalusilleni silloin kun haluan ne kaikista parhaiten peittoon.

I was requested for some tips to covering dark under eyes ages ago. Unfortunately this post has been delayed tremendously, which I'm ashamed of and I really apologize! However, here is finally my way for covering dark under eyes when I really want to hide them.


Tästä lähdetään, eli silmänaluset luonnonvalossa ilman mitään meikkiä. Kaikki tämän tutorialin kuvat on otettu samassa valaistuksessa. Tietenkään silmänaluseni eivät sitten edes olleet erityisen tummat kuvauspäivänä, vaikka kerrankin olisivat oikein luvan kanssa saaneet olla niin tummat kuin haluavat! Koska silmänaluset eivät nyt ole pahimmillaan niin tämän monivaiheisen peitto-operaation teho ei näy kuvista niin hyvin kuin se näkyy peilistä mustien silmänalusten kauhupäivinä.

Here's what we begin with, no makeup at all and photo taken in natural light as all the photos of this tutorial. Of course my under eyes weren't even that dark this day, although for once I would've given them permission to be as dark as they like...! Because my under eyes weren't that bad the results of this multi phased covering operation don't show as well as they do when looking into the mirror in the days of horrible black under eyes.


Ensin levitin kasvoille meikkivoiteen, myös silmien alle.
First I applied foundation to whole face including under eyes.


Seuraavaksi lisäsin silmien alle peiteaineen, joka oli tässä tapauksessa Helena Rubinsteinin Magic Concealer. Silmien alla peiteaine saa olla mieluusti joko voidemainen tai nestemäinen, peitepuikko on yleensä turhan jankkia silmänalusille ainakin oman kokemukseni mukaan. Peiteaine kannattaa taputella paikoilleen sormella tai vaihtoehtoisesti pienellä peiteainesiveltimellä, itse käytän yleensä sormea koska sormen lämmön avulla peiteaine sulautuu parhaiten yhteen meikkivoiteen kanssa.

Next I added concealer, which in my case was Helena Rubinstein's Magic Concealer. Under the eyes I prefer liquid or cream concealer instead of stick, as stick concealers are often too thick for under eyes. Concealer is best applied with finger or a small concealer brush, I usually just use my finger as I find that the warmth of the finger blends the concealer to the foundation best.


Meikkivoiteen ja peiteaineen jälkeen oltiin tällaisessa vaiheessa.
After foundation and concealer.


Sitten otin käyttöön valokynän, tässä No7:n valokynää (ei myydä enää Suomessa). Suosikkini valokynistä ovat Diorin Skinflash ja YSL:n valokynä, markettisarjojen valokynistä olen käyttänyt monta kappaletta Lorealin Magic Touchia (tämä on oikeastaan peiteaineen ja valokynän välimuodon tuntuinen, sillä tämä on peittävämpi kuin perusvalokynät). Myös valokynän taputtelen paikoilleen sormella tai peiteainesiveltimellä, en itse koskaan käytä valokynän sivellinosaa koska en saa sillä yhtä hyvää tulosta aikaan. Muista levittää valokynää myös silmän sisänurkkaan nenänpieleen, koska kyseinen alue on usein tumma!

Next I picked up my highlighter, here I'm wearing No7's highlighter. My favourites are Dior's Skinflash and YSL Touche Eclat Radiant Touch. Loreal's Magic Touch is a nice less expensive product, I've used many pieces of it as well, although Loreal's product is more like a combination of a concealer and highlighter as it has more coverage than most highlighters. Personally I apply highlighter usually with my finger or a concealer brush, I never use the highlighter pen's own brush as I think the results aren't as good with it. Remember to apply some highlighter to the area between inner eye and nose, as this area is often dark!


Nyt näyttää tältä.
Now the situation is this.


Seuraavaksi teen jotain, mitä valokynän päälle ei yleensä tehdä ettei valoataittava ominaisuus peity: laitan puuteria. Olen itselläni huomannut, että silmäaluset saan parhaiten peittoon kun laitan lopuksi meikkivoiteen, peiteaineen ja valokynän päälle puuteria, eli käytän valokynää vähän erikoisesti. Tässä kuvassa olen kaikenlisäksi laittanut silmänalusille kevyesti meikkipuuteria, jota ei tietenkään yleensä käytetä meikkipohjan kiinnitykseen. Käyttämällä meikkipuuteria saa peittävimmän lopputuloksen, mutta samalla meikkipuuteri korostaa ryppyjä ja kuivuutta, joten jos silmänalus on ryppyinen ja kuiva niin kannattaa käyttää irtopuuteria tai jättää puuteri kokonaan pois.

Next I do something that isn't normally done with highlighters as this covers the highlighting effect: I add powder. I have noticed that I can cover my under eyes best when I apply powder on top of foundation, concealer and highlighter, so I have a little unusual way of using highlighter. In this photo I have even used powder foundation, which of course isn't normally used for setting the foundation. Powder foundation gives the most covarage but it also enhances wrinkles and dryness so if your under eyes suffer from these problems it is best to use loose powder or leave powder away completely.


Vertailun vuoksi käytin toisen silmän alla irtopuuteria.
As a comparison, here I have used loose powder.

Tämä on siis se "maksimisetti" minkä teen silmänalusilleni. Silmänalusten tummuudesta riippuen käytän peiteaineena peittävämpää tai hieman kevyempää tuotetta, sama juttu valokynän suhteen. Voin myös jättää valokynän laiton välistä elleivät silmänaluset tunnu vaativan sitä.

So, this is the maximum covering operation which I do to my under eyes. Depending on how dark my under eyes are I may use thicker or lighter products or leave out the highlighter completely.

Mitkä tuotteet sinä olet havainnut parhaaksi taistelussa pandasilmiä vastaan?
Which products you have found to be the most effective in the fight against panda eyes?

11 comments:

 1. Hyvät kuvat! Eron tosiaan huomaa ennen ja jälkeen Magic Concealerin. Edellä mainittu on mun lemppari silmienalusille :) Tosin laitan vain yhden tuollaisen tipan (tai jopa puolikkaan!) Magic Concealeria per silmä ;)

  ReplyDelete
 2. Joo, ei mullakaan yleensä ihan noin paljon tuota Magic Concealeria kulu. :D Jotenkin tuli vähän innostuttua annostelun kanssa kun halusin kuvissa näkyvän selvästi mille alueelle aineita töpöttelen.

  ReplyDelete
 3. Jep ihan samoilla linjoilla täällä mennään, tosin biothermin forget itillä + joko No7 valokynällä tai peittävämmin biothermin valokynällä.

  Aina siihen jonkun puuterin vippailen vielä päälle, muuten tuo (kohtuullisen suuri) pakkelimäärä ei tunnu kunnolla pysyvän kokonaista päivää..

  ps. mikä meikkipuuteri sulla on käytössä? ja ehdotonta plussaa hyvistä kuvista

  ReplyDelete
 4. Anonymous, mullakin on Biothermin Forget it käytössä, tosin sitten kun tuo nykyinen loppuu niin ei varmaan tule enää uutta hankittua kun se vaalein sävy on poistunut myynnistä eikä sitä enää saa. :( Puuterin olen huomannut itsellänikin välttämättömäksi lisäksi, jotta eri peittoaineet pysyvät paikoillaan koko päivän. Meikkipuuterini on MAC Studio Fix, sopivasti peittokykyä ja levittyy iholle nätisti.

  ReplyDelete
 5. silmänalusille on olemassa ihan oma ns. color corrector tuotteensa. Se on oranssiin taittuva peiteväri, joka riittää yksinään tuon tuotearsenaalin sijasta. Näitä on olemassa mm. ben nyellä, grimasilla, make up foreverilla yms. ammattimeikkisarjalla.

  ReplyDelete
 6. Anonymous: Hyvä että toit tuon vaihtoehdon esiin! Noita ihon värivirheiden color corrector -tuotteita on tosiaan ammattisarjoilla (ja joskus markettisarjoillakin, kuten vihreään taittavia peitepuikkoja vähentämään finnien punoitusta) ja sellaista kannattaa varmasti kokeilla jos tummat silmänaluset ovat iso ongelma. :) Tämä postaus olikin vain omasta tavastani peittää silmänaluset, eli tämä ei välttämättä ole se yksinkertaisin tai paras mahdollinen vaan se, johon olen itse tykästynyt vuosien varrella. :)

  ReplyDelete
 7. Itselläni on myös välillä tosi tummat silmänaluset ja punoittava iho. Ostin kokeilumielessä Wet n' Wildin Cover All- paletin (USAn meikkisarjaa). Paletissa on beige, vihreä, valkoinen ja rosa peiteväri. Minulla tämä paletti ainakin peitti hyvin kaikki tarvitsemani kohdat. Kannattaa kokeilla, maksaa Seppälässä alle 5e! :)

  ReplyDelete
 8. Kumpaa sävyä tuosta Lorealin valokynästä käytät, keltaisen vai punaisen sävyistä? Hyvä postaus, kiitos paljon :)

  ReplyDelete
 9. Kiitos wet'n'wild Cover All -vinkistä, pitääpä katsastaa tuo peiteainepaletti että millainen se on. :)

  Käytän Lorealin valokynästä vaaleanpunaisen sävyistä, mutta se on tosiaan melko vaaleanpunainen joten jos iho on kellertävä kannattaa valita se keltaisempi kynä.

  ReplyDelete
 10. Hei. Osaisitko vinkata sen verran tuosta Lorealin Valokynästä, että mikä sävy kannattaisi valita? Käyttämäni Touche Magique -valokynä vetelee viimeisiään ja uutta osatessani huomasin kynän uudistuneen ja sävyjen lisääntyneen yhdellä. Nykyään niitä siis on kolme:C1 Rose Porcelain(se todella punasävyinen)W2 Beige Ivory ja N3 Natural Beige. Aiemmin käyttämäni versio oli niistä kahdesta sävystä se keltasävyisempi. En saanut myyjää käsiini, joten piinaan asialla nyt sinua:)

  ReplyDelete
 11. Anonymous: Jos aiemmin käyttämäsi sävy on ollut sinulle sopiva, niin mitä sitä turhaan vaihtamaan. :) En ole itse katsastanut uudistunutta kynää, joten en tiedä tarkemmin millainen uusi sävy on. Nimen perusteella se on vähemmän keltainen kuin W2 (N=neutraali) ja hieman tummempi kuin W2. Jos aiemmin käyttämäsi sävy on ollut sinulle liian vaalea niin sitten kannattaa ehkä kokeilla tuota N3:a.

  ReplyDelete