Saturday, March 21, 2009

Apua kosmetiikkahankintoihin

Kosmetiikkahankintojen tekeminen ei aina ole helppoa, etenkään jos ei pääse itse kokeilemaan tuotteita etukäteen vaikkapa siksi, että tilaa tuotteet netistä. Kaikkia tuotteita ei voi testailla etukäteen kaupassakaan, joten virheostosten riski on suuri.

Hieman helpotusta ostopäätöksiin tarjoavat sivustot, joissa käyttäjät arvostelevat ihonhoito-, meikki- ja hiustuotteita. Lukemalla ensin muiden kokemuksia voi olla helpompi päättää, sopiiko kyseinen tuote itsellekin.

Itse olen turvautunut monta kertaa MakeUpAlley -sivustoon, joka on englanninkielinen sivusto. MakeUpAlleysta eli MUA:sta löytyy valtava määrä arvosteluja eri tuotteista. Kohdasta Product reviews pääset selailemaan tuotearvosteluja ja etsimään mielipiteitä haluamastasi tuotteesta.

Vastaavanlainen suomalainen kosmetiikan arviointipalvelu on Glossy, josta löytyy jo tuhansia käyttäjien kirjoittamia arvosteluja.

Kynsilakkojen ostajalle hyödyllinen sivusto on Nailgal eli Community Nail Polish Gallery. Nailgalista löytyy tuhansia kuvia kynsilakoista, joten kynsilakkojen tilaajalle Nailgal on erinomainen apu pähkäillessä, minkä sävyisiä lakat oikeasti ovat kynnellä. Ilman Nailgalia olisin itse tehnyt varmasti lukemattomia hukkaostoksia enemmän ja toisaalta myös moni kaunis lakka olisi jäänyt hankkimatta.

Jos haluaa olla vastapalveluna avuksi muille, niin MUA:an, Glossyyn kuin Nailgaliin voi lisätä omia arvostelujaan ja kuvia tuotteista.

2 comments:

  1. Nailgal on kyllä petollinen paikka sitten sen suhteen, että siellä saattaa helposti vierähtää tovi jos toinenkin kun uppoutuu selaamaan kaikkia kuvia... :D

    ReplyDelete