Wednesday, March 4, 2009

Luomivärisävyn valinta


Nimimerkki Durkx kyseli taannoin vinkkejä siitä, mitkä värisävyt sopivat sinisille silmille. Tässä siis joitain vinkkejä sopivan luomivärisävyn valintaan!

Silmien väriin soinnutettu luomivärisävy eli sukulaissävy on varma valinta, joka sopii silmien väriin mutta ei mitenkään erityisesti korosta niitä. Jos siis haluat silmien väriin sointuvan meikin, joka ei kuitenkaan ole mitenkään räväkkä, kokeile seuraavia sävyjä:

Sinisille silmille: erilaiset siniset, turkoosit ja violetit sävyt.
Ruskeille silmille: ruskean ja persikan sävyt, terracotta.
Vihreille silmille: vihreät ja siniset sävyt, sinivihreä, keltaiset ja kellertävät sävyt.

Jos sen sijaan haluat korostaa silmiesi sävyä ja saada silmiesi sävyn todella erottumaan, kokeile vastavärejä, jotka korostavat silmien sävyä:

Sinisille silmille: Ruskean ja persikan sävyt, oranssit, aprikoosi, kulta, pronssi ja kupari.
Ruskeille silmille: Turkoosi, sininen, violetti ja luumu.
Vihreille silmille: Roosat, pinkit, vaaleanpunaiset, luumu, (puna)violetit, kanervan sävyt, punertavat sävyt.

Entäs harmaat silmät? Harmaille silmille voi tuoda kirkkautta ja näkyvyyttä mustilla sekä hyvin tummilla sävyillä.

Tai sekaväriset? Jos silmäsi ovat esimerkiksi sinivihreät, voit korostaa valintasi mukaan joko niiden sinisyyttä tai vihreyttä. Jos haluat korostaa sinisyyttä, valitse meikkiisi ruskean ja persikan sävyjä. Jos taas haluat tuoda esiin silmien vihreyttä, valitse roosan, violetin ja kanervan sävyjä.


Entä jos koet, että esimerkiksi ruskeat tai violetit eivät sovi sinulle, vaikka niitä juuri suositellaan? Tällöin kyseessä voi olla, että olet käyttänyt liian lämpimiä tai liian viileitä sävyjä. Jos olet kokonaisväritykseltäsi esimerkiksi hyvin viileäsävyinen (ihon sävy punertava ennemmin kuin kellertävä, hopeakorut sopivat paremmin kuin kultakorut, hiusten sävysi on viileä ennemmin kuin lämmin), lämpimän ruskeat sävyt saavat sinut todennäköisesti näyttämään kulahtaneelta. Kokeile tällöin viileämpiä ruskean sävyjä, jotka eivät ole niin punertavia! Jos taas luumuun vivahtavat lämpimät violetit ja kanervat aiheuttavat sinulle lähinnä mustelmaisen lookin, testaa tässäkin tapauksessa kylmemmän violetteja sävyjä, joissa on enemmän sinistä ja vähemmän punertavuutta.

Jos sen sijaan olet sävyiltäsi hyvin lämminsävyinen (esimerkiksi luonnostaan punahiuksinen, ihon pohjasävy on kellertävä, suonesi erottuvat selvästi vihreinä, kultakorut sopivat sinulle hopeaa paremmin jne) ovat lämpimät luomivärisävyt todennäköisesti parhaita sinulle. Valitse silmiesi sävystä riippuen lämpimiä ruskeita, punavioletteja luumun sävyjä tai vaikkapa lämmintä persikkaa.

Lisää korostusta silmien sävyyn saat kun perinteisen mustan rajauksen sijaan käytät silmiesi sävyä korostavaa sävyä myös rajauksissa. Jos siis olet vaikkapa ruskeasilmäinen, kokeile turkoosia tai sinistä rajauskynää!

Jos haluat korostaa silmiesi sävyä hillitysti, mutta et uskalla tehdä koko silmämeikkiä vaikkapa violetilla tai turkoosilla, korosta silmiäsi laittamalla aivan silmän lähelle silmiesi sävyä korostavaa sävyä mutta tee loppu silmämeikki luonnollisemmilla sävyillä. Esimerkiksi vihreäsilmäinen voi käyttää luonnollisia roosan ja vaaleanpunaisen sävyjä luomilla ja korostaa vihreyttä sitten tummanvioletilla rajauksella.

Vinkki haalean värisille silmille: Jos silmäsi ovat sävyltään hyvin vaaleat ja hailakat, käytä tummia luomivärisävyjä. Tummat luomivärit tuovat silmiin voimakkuutta ja saavat ne erottumaan paremmin kuin vaaleat luomivärit. Valitse tumman luomivärin sävy sen mukaan, mikä sopii silmiesi sävyyn.

Reesen sinisiä silmiä korostavat lämpimät ruskean ja persikan sävyt.

4 comments:

 1. Ohhoh, olipas hyvä postaus! Nyt kun miulla rahaakin on vähän enemmän ja pitäisi uusia tuota meikkivarastoani (joka on ollut tähän asti hyvin sekava ja raihnainen) niin ajattelin nyt haalia noita sävyjä mitkä sinisille silmille suosittelitkin. Kiitos hirvittävästi tästä!

  Niin ja vielä..Kokeilin ensimmäistä kertaa tuota banaanirajausta, ja yllättäen se näytti kivalta, vaikka mikään meikkaaja-ekspertti en olekaan. Vielä jos rohkenisi testata tuota smoky eyesiä. ;)

  ReplyDelete
 2. Hienoa että banaanirajaus onnistui! Nyt vain rohkeasti testailemaan smoky eyesiakin! ;)

  ReplyDelete
 3. En tiedä noista kylmä-lämmin -jaotteluista mitään "virallista" tietoa, mutta jäin pohtimaan suuntaa antavia jaottelujasi kylmän ja lämpimän välillä (kylmällä punertava iho, viileän sävyiset hiukset - lämpimällä kellertävämpi iho ja lämpimän sävyiset, punaisetkin hiukset). Eikös luonnostaan punatukkaisilla ole usein juuri kylmänsävyinen, helposti palava iho ja taas monilla lämpimänsävyisillä oikein kylmä maantienharmaa tukka? Ihan kuin olisin joskus jostain lukenutkin, että muuten lämpimillä on usein kylmänsävyiset hiukset (ehkä silmätkin) ja päin vastoin. Enpäs tiedä, tuli vain mieleen!

  Kivasta blogista kiitellen,

  satunnainen selaaja

  ReplyDelete
 4. satunnainen selaaja: Totta on, että ihon sävyn määrittely on usein vaikeaa ja antamani ohjeet olivat aika kärjistettyjä. :) Kannattaa luottaa omaan silmään testaillessa, mikä sopii ja mikä ei. Esimerkiksi luonnostaan punatukkainen sukulaiseni on todella vaaleaihoinen ja palaa herkästi, mutta hänelle eivät käy mitkään viileät sävyt sen enempää vaatteissa kuin meikeissäkään. Hänen hiuksiensa lämpimään sävyyn ja vaaleaan ihoon sopivat ainoastaan lämpimät sävyt kuten murrettu oranssi (ei kirkas oranssi), oliivinvihreä, sinapinkeltainen ja niin edelleen. Kirkas valkea, kylmä sininen ja muut vastaavat sävyt saavat hänet näyttämään todella sairaalta ja riitelevät täysin hänen luonnollisten sävyjensä kanssa. Näin ollen myös meikeissä hänen kannattaa käyttää lämpimiä sävyjä.

  Ihon sävyn määrittely on usein tosi vaikeaa, joten kannattaa luottaa omaan makuun siinä, näyttävätkö kylmemmät vai lämpimämmät sävyt paremmilta. Itselläni on kylmä maantieharmaa tukka, silmien väri vaihtelee välillä kylmä harmaa, kylmä vihreä ja hyvin lämmin vihreä (!) ja iho on viileäsävyinen. Näin minusta huomaa helposti, että aina jos kokeilen jotain lämpöistä sävyä kuten esimerkiksi juuri murrettua lämmintä oranssia, näytän ihan hirveältä! :D

  ReplyDelete