Wednesday, March 25, 2009

Ensimmäinen vahauskokeiluni!

Sain yhteydenoton Veetiltä ja minulle tarjottiin kokeiltavaksi Veetin uutuustuotteita. Tartuin tarjoukseen mielelläni, mikäs sen mukavampaa kuin uusien tuotteiden testailu! Lisäksi olen viimeiset viisi vuotta tapellut karvoja vastaan vain perinteisen käsihöylän ja sheivausgeelin avulla, joten olen totaalisesti pudonnut kärryiltä sen suhteen, mitä apuja karvanpoistoon on nykyään tarjolla. Kaiken lisäksi olen vielä vaha-neitsyt, eli en ole koskaan kokeillut vahaa karvanpoistossa. Näin ollen Veetiltä saamani paketin sisältö ilahdutti kovasti.


Paketti sisälsi kaikki Veetin uutuustuotteet:
-Suihkutettava ihokarvanpoistospray, joka sopii niin säärille, kainaloille kuin bikinirajalle. Punainen purkki on normaalille iholle ja vihreä purkki kuivalle iholle tarkoitettu spray.
-Lämmin vaha, joka sisältää rentouttavia eteerisiä öljyjä. Sopii karvojen poistoon niin sääriin, kainaloille, bikinirajaan kuin ylähuulen alueellekin.
-Kylmävahaliuskat, joita voi käyttää sääriin, kainaloihin, käsivarsiin ja bikinirajaan. Sininen paketti on herkälle iholle, vaaleanpunainen normaalille ja vihreä kuivalle iholle.
-Kasvovaha kulmakarvojen muotoiluun sekä ihokarvojen poistoon kasvoilta.
-Voide ihokarvojen sisäänkasvua vastaan.

Ensimmäisenä testiin pääsivät kuivan ihon kylmävahaliuskat. Vahan luvataan toimivan jopa 2 millimetrin mittaisiin karvoihin ja se sisältää hoitavaa aloe veraa, joka on tunnettu kosteuttavista ominaisuuksistaan.


Pakkaus sisältää 20 kappaletta vahaliuskoja, 4 jälkihoitopyyhettä ja käyttöohjeen.


Kylmävahaliuskojen käyttö oli todella helppoa jopa ensikertalaiselle. Vahaliuskaa hierotaan käsien välissä hetki, jotta vaha lämpenee. Tämän jälkeen kaksi vahaliuskaa irrotetaan toisistaan ja yksi vahaliuska asetetaan iholle. Vahaliuska silitetään kädellä kiinni ihoon silittämällä kädellä karvojen kasvusuuntaan päin. Tämän jälkeen liuska repäistään irti nopealla karvojen kasvusuunnan vastaiselle liikkeellä - eli esimerkiksi säärissä nilkasta kohti polvea. Samaa liuskaa voi käyttää useamman kerran ja kun se ei enää tunnu tehokkaalta, vaihdetaan uuteen liuskaan. Lopuksi ylimääräinen vaha poistetaan käsitellyltä alueelta jälkihoitopyyhkeellä.

Ensimmäisen vahaliuskan irtirepäisy jännitti aika lailla, mutta hyvinhän siitä selvittiin! Säärissä kipu ei juurikaan tuntunut, vaikka olen kipuherkkä ihminen. Vahaus ei tuntunut juuri lainkaan epämukavalta ja karvat irtosivat hyvin. Testailin vahaa myös käsivarsiini, joista en ole koskaan poistanut karvoja. Myös käsikarvat irtosivat helposti ja kipu oli sangen pientä. Iho punoitti sekä säärissä että käsivarsissa heti karvanpoiston jälkeen, mutta punoitus laski nopeasti ja iho rauhottui. Tähän saattoi hyvinkin olla apuna jälkihoitopyyhe, jolla pyyhin käsitellyt ihoalueet karvanpoiston lopuksi.

Sen sijaan kainalokarvoihini vaha ei tepsinyt yhtä hyvin, karvat eivät irronneet helposti ja kipu oli huomattavasti suurempaa kuin käsivarsissa ja jaloissa. Loppujen lopuksi päätin muutaman tuskaisen vahaliuskan irtivedon jälkeen höylätä loput karvat kainaloista....

Kaiken kaikkiaan ensimmäinen vahatestailuni oli kuitenkin todella positiivinen kokemus ja aion jatkossakin käyttää vahaa säärille ja ehkä myös käsivarsille jos karvattomat käsivarret alkavat miellyttää. Kylmävahapaketin liuskat riittävät noin neljään karvanpoistokertaan ja yhden käsittelykerran jälkeen iho pysyy sileänä viikkoja, joten kylmävahapaketin noin 10,50 euron hinta ei ole erityisen korkea kun sen avulla säästyy jatkuvalta säärien ajelulta.

Testasin käsivarsiini myös Veet Anti Ingrown Hair Creamia, jonka tavoitteena on estää karvoja kasvamasta sisäänpäin. Voide sisältää viinirypäleuutetta ja parantaa ihoa sekä estää sitä ärsyyntymästä karvanpoiston yhteydessä. Voide myös kosteuttaa ja siten pehmentää ihoa. Voide oli hyvin riittoisaa ja helppo levittää, se imeytyi nopeasti ja tuoksu oli miellyttävä ja mieto. Tuubin koko on 100 ml ja hintaa sillä on noin 10 euroa.

5 comments:

 1. Aaa, ihanaa että testasit noita! Pelkäsin kipua, mutta onneksi varmistit kivuttomuuden puolestani.

  Muutenkin on vain pakko sanoa, että blogisi on ehdottomasti laadukkain meikkiblogi mihin olen törmännyt. Eniten pidän noista luomiväripostauksista, kun aina kamppailen saman ongelman kanssa ja postauksistasi on ollut paljon apua. Jatka samaan malliin, minun kirjanmerkkivalikossani ja päivittäisessä seurannassa olet ainakin! :)

  ReplyDelete
 2. Oletko jo koittanut kasvovahaa?

  ReplyDelete
 3. Hei!

  Kerroit, että sait veetiltä yhteydenoton, eli siis kuulutko veetin testiryhmään vai mitä tarkoitat?
  Miten sinulla on varaa kaikkiin tuotteisiin?

  ReplyDelete
 4. Anni: Kiitoksia kovasti! :) Toivottavasti postauksistani on sinulle apua jatkossakin!

  Anonyymi: Kasvovahasta on juttua uusimmassa blogitekstissä.

  Siiri: Kerroin uusimmassa blogitekstissä vähän tarkennusta tuohon Veetin yhteydenottoon. Tuohon toiseen kysymykseesi vastaan ihan erillisellä postauksella lähipäivinä. :)

  ReplyDelete
 5. Miten ne kulmakarvojen vahausliuskat? Testasitko niitä? Onko ne valmiiksi muotoillut vai suorakaiteen muotoiset (=vaikeampi käyttää).

  Testaa vielä niitä? Pliiz.

  ReplyDelete