Saturday, September 12, 2009

Akamuti African Black Soap

Fashioned in Finlandin Nea kirjoitti viime kuussa afrikkalaisesta mustasta saippuasta. Musta saippua kuulostaa hyvältä, sillä se sisältää reilun kaupan karitevoita ja sitä suositellaan herkälle sekä kuivalle iholle. Plussaa musta saippua saa ekologisuudestaan. Otin myös itse käyttöön afrikkalaisen mustan saippuan jokin aika sitten, mutta luovuin siitä jo muutamien käyttökertojen jälkeen.

Oma versioni oli nestemäinen Akamutin valmistama pumppupullossa oleva saippua. Nestemäinen versio on kätevä käyttää, etenkin pumppupullon ansiosta. Valitettavasti muuta hyvää saippuassa ei juuri ollut, ainakaan kasvojen pesuun se ei itselläni sopinut. Musta saippua kuivatti ihoani pahasti ja pesun jälkeen ihoa kiristeli todella paljon, vaikka ihoni ei edes ole kuiva vaan rasvoittuva. Vaikea kuvitella, kuinka tämä sopisi kuivalle iholle. Lisäksi saippua kirveli silmiä ihan mielettömästi jos sillä koetti pestä pois silmämeikkiä ja se tuntui menevän silmiin helposti, joten silmämeikin poistoon en tätä suosittele.

Vaikka tätä voisi käyttää myös käsien tai vartalon pesuun, laitan oman pulloni kuitenkin kiertoon ja toivon sen löytävän uuden omistajan, joka olisi siihen tyytyväinen. Onko jollain positiivisia kokemuksia afrikkalaisesta mustasta saippuasta vai ovatko muutkin olleet Nean ja minun tavoin pettyneitä siihen?


Fashioned in Finland's Nea wrote about african black soap last month. Black soap sounds good, as it contains fair trade shea butter and is recommended for dry and sensitive skins. I began to use african black soap a little while ago, too, but unfortunately it didn't work for me and I stopped using it after a couple of times.

My black soap is Akamuti's liquid african black soap in a bottle of 250 ml. The bottle has a pump which is real plus and liquid soap is easy to use. These were the only bonuses for me, though, as black soap wasn't suitable for my skin. It dried out my skin completely and after face wash my skin was really dry and tight feeling. I also couldn't use it for removing eye makeup as it got into my eyes easily and irritated them really badly.

This could be used for washing hands or body, but I'll sell this forward to someone else in case someone could benefit more from this than I will. Does anyone have positive comments on african black soaps or have you been equally disappointed with it like Nea and I have?

3 comments:

  1. Eli samanlaista oli tuokin sitten :/ Käytin muutaman kerran käsien pesuun mutta kuivatti siinäkin liikaa...

    ReplyDelete
  2. ostin mustaa saippuaa palasaippuana ja kokeilin ihan kaikkeen, kasvojen, vartalon ja hiusten pesuun. pitkille paksuille hiuksille koin se hankalana, mutta muuten ihan taydellista. sen koommin ei ole kiristanyt ja kosteusvoidetta kaytan nykyaan hyvin harvoin mihinkaan kun kaikki vaan tuntuu olevan luonnostaan kunnossa. paras kasvojenpuhdistusaine ja silmameikkikin lahtee. toki tuntuu ikavalta silmissa jos vahingossa sinne menee - niin kuin mika tahansa saippua

    ReplyDelete
  3. Anonymous: Kiva kuulla, että olet löytänyt mustasta saippuasta itsellesi sopivan tuotteen!! :) Olen kuullut monilta muiltakin kehuja mustasta saippuasta, joten jos kyseinen tuote yhtään kiinnostaa niin kannattaa tosiaan kokeilla. Kaikille ei tietenkään sovi, mutta joillekin tuntuu olevan ihan unelmatuote. :)

    ReplyDelete