Tuesday, September 8, 2009

Lamahiukset / Hair depression


Tämän päivän Kauppalehti uutisoi, että kosmetiikka käy kaupaksi taantumankin aikaan, mutta kulutustavat hieman muuttuvat. Ihmiset ostavat enemmän edullisempia merkkejä sekä siirtyvät päivittäistavarakauppojen tuotteiden käyttäjiksi.

Selvästi taantuman vaikutus näkyy hiustenhoitotuotteissa, joiden myynti on kampaamoissa normaalia vähäisempää ja markettien hiusvärien myynti on lisääntynyt. Ihmiset siis värjäävät hiuksiaan enemmän kotona ja käyttävät markettien hiustenhoitotuotteita.

Itse olen värjännyt hiukset kotona jo usean vuoden ajan, koska pienituloisena kampaamokäynteihin ei ole ollut varaa. Markettituotteiden lisäksi käytän kuitenkin jatkuvasti kampaamotuotteita, koska niitä voi tilata netin kautta huomattavasti edullisemmilla hinnoilla kuin millä kampaamot niitä myyvät. Omiin kulutustottumuksiini taantuma siis ei ole vaikuttanut.

Onko taantuma vaikuttanut sinun kampaamossa käynteihisi? Oletko vaihtanut kampaamotuotteet markettituotteisiin?

In English:
Kauppalehti, which is a Finnish newspaper on economy, published an article today claiming that cosmetics sell even during recession but consumers' consuming habits change. Consumers buy less expensive brands and shop more in markets.

Hair products is one are in which the recession shows clearly. Hair care products don't sell as well as they used to in hair salons and people use more hair dying colors at home. People color their hair themselves and use cheaper hair care brands which are sold in markets.

Personally I have dyed my own hair at home for several years, as I haven't had money enough to dye it regularly at hair salon. However, I do use market hair care brands but I also use a lot of more expensive hair care products on a regular basis. I purchase my hair care products mostly from internet, as they are much less expensive online than they are in Finnish hair salons. So, recession hasn't changed my consuming habits.

Have your hair care routins been affected by recession?


3 comments:

 1. Mullahan ei ainakaan vielä ole vaikuttanut kulutukseen ollenkaan. Kun on perheessä kampaaja, joka värjää hiukset yleensä ilmaiseksi (vastapalvelusta vastaan oikeastaan) niin ei tarvitse huolehtia niistä 'korkeista hinnoista'. Samasta paikasta saa myös suurimman osan hiustenhoito- ja muotoilutuotteista. Niitä joita ei sieltä saa, voi onneksi, (kauneudenhoitoalan opiskelijana) ostaa tukkuliikkeistä missä hinnat ovat matalemmat.

  Muuten meikeistä en ole oikestaan juuri koskaan poikennut mun luottotuotteista, joista osa edustavat kalliimpien valmistjien tuotteita. Esimerkiksi hyvistä luomiväreistä ja ripsiväreistä olen valmis maksamaan enemmän. Oikeastaan kaikista meikeistä, jos ne lunastavat lupauksensa ja ovat riittoisia. Se taitaa olla tärkeintä, koska jos tuote maksaa paljon ei sitä halua koko aikaa olla ostelemassa lisää.

  En sitten tiedä muuttuuko omat käyttötavat vielä, mutta en jaksa uskoa niin käyvän. Ei ainakaan tällä hetkellä tunnu kovinkaan uskottavalta niin käyvän.

  ReplyDelete
 2. Mielummin värjäisin itse mutta syynä on enemmänkin aikataulut kuin raha :) Toki tuon rahan voisi sitten törsätä meikkeihin... LOL En vain tiedä mistä aloittaisin, mikä väri ja mikä sävy? Hmm...

  ReplyDelete
 3. Mä käyn kampaajalla ja lama ei ole vaikuttanut asiaan. Muutan hiustyyliä niin usein ja radikaalisti joten niitä ei voi toteuttaa kotona.

  ReplyDelete