Monday, September 14, 2009

Tutorial: Vinolakkaus kynsiin / Slanted nail tips

OPI "Sheer" Your Toys

Tässä tutorial simppelin vinolakkauksen tekemiseen. Valitse ensin pohjalakka, jota haluat käyttää koko kynnelle. Itselläni oli kynsissä valmiina OPI:n "Sheer" Your Toysia, joten jätin sen pohjalakaksi. Pohjalakka voi olla mikä lakka tahansa, mutta jos se on kovin peittävä, kärkilakan ei kannata olla kovin läpikuultava tai se ei riitä peittämään pohjalakkaa. Jos pohjalakka sen sijaan on vaalea ja/tai läpikuultava, se on helpompi peittää kärjistä kärkilakalla.

Here is a tutorial for simple slanted nail tips. Choose first the nail polish you want to use on the whole nail. I used OPI's "Sheer" Your Toys. It can be any nail polish you want, but if it has really good coverage you can't use really sheer polish on tips or the polish on tips won't cover the polish on the whole nail. If you choose a lighter or sheer polish on the whole nail, the polish on tips can be more sheer as well. I already had OPI's "Sheer" My Toys on my nails so I left it on and used it as a base.

OPI "Sheer" Your Toys

Levitä kynnelle ensin aluslakka ja sen jälkeen valitsemaasi pohjalakkaa koko kynnelle. Kerrosten määrä riippuu käyttämästäsi lakasta, mutta kynsien valkoisten kärkien ei tarvitse peittyä kokonaan koska niihin tulee vielä toista lakkaa päälle.

Apply basecoat and after that, use the nail polish you chose. Apply as many coats as needed, but the white tips don't have to be fully covered as we'll add yet another polish over them.

Man Glaze Fuggen Ugly

Valitse sitten kynsilakka, jota haluat käyttää vinoon kärkilakkaukseen. Lakka voi olla mikä tahansa lakka, mutta jos olet lisännyt koko kynnelle esimerkiksi peittävää creme-lakkaa niin kovin läpikuultava kärkilakka vaatii useita kerroksia peittääkseen sen eikä peittäminen välttämättä kuitenkaan onnistu. Kannattaa siis valita kärkiin sellainen lakka, joka peittää alemman lakan ainakin useammalla kerroksella. Itse valitsin kärkiin Man Glazen Fuggen Uglyn.

Now choose the nail polish you want to use on tips. This can also be any nail polish you want but it is recommended to choose a polish that can cover the previously added nail polish, at least if a few coats is applied. I chose ManGlaze's Fuggen Ugly.

Ensimmäinen siveltimen veto. The first brush stroke.


Levitä lakkaa viistosti kynnen kärjen alueelle. Levitän lakkaa itse nuolen osoittamaan suuntaan, eli aloitan lakkauksen leveämmästä puolesta ja liikutan sivellintä vinosti kohti viiston kärkilakkauksen kapeampaa puolta.

Apply nail polish to the tip. I apply the polish to the direction shown in the photo as I find it the easiest to start from the wider side and move to the thinner side of the slanted tip.


Jos kynnen kärki ei peity lakkaan kokonaan (kuten edellisen kohdan kuvasta näkyy, itselläni jäi reunaan vielä lakaton alue), vedä toisella siveltimen vedolla lakkaa lopullekin kärjen alueelle. Jos kärkilakkaus ei ole ensimmäisen lakkakerroksen jälkeen tarpeeksi peittävä, anna sen kuivua hetki ja lisää sitten seuraava kerros. Toista niin monta kertaa, että saavutat halutun peittävyyden.

If the tip isn't fully covered with the second polish yet, make another brush stroke in order to cover the rest of the tip. As you can see from the photo in the previous phase, I had to add some polish to the corner of the tip. If the tip polish hasn't covered the polish on the whole nail well enough after this first coat, let the polish dry a while and add a second coat. Repeat until you have the result you want.Yksinkertaisimmillaan vinolakkauksen voi jättää tällaiseksi.
The simplest form of slanted nail tips is like this.
Jos haluat, voit lisätä kärjen ja muun kynnen rajalle esimerkiksi strasseja, kynsitarroja tai kynsienkoristelulakkaa. Tässä olen lisännyt rajalle hieman hopeaglitteristä kynsienkoristelulakkaa.
If you want, you can add rhinestones, nail stickers or nail art polish to the line between the two polishes. Here I have added some silver glitter nail art polish.


Tässä on esimerkki tarrojen käytöstä kahden lakan rajalla.
Here's an example of how stickers can be used between the two polishes.


Tässä puolestaan esimerkki strasseista rajan koristelussa.
And here's an example of how rhinestones can be used.

Man Glaze The Death Tar

Halutessaan vinolakkauksen voi tehdä "tuplana", niin että eri suuntiin menevät vinot kärkilakkaukset risteävät. Valitse tässä tapauksessa vielä kolmas lakka kärkiä varten. Itse otin kolmanneksi lakaksi Man Glazen The Death Tarin.

If you want, you can do "double" slanted nail tips, where slanted tips going in different directions cross each other. In this case choose a third polish to be used. I chose ManGlaze's The Death Tar.


Lisää kärkiin lakkaa samalla tavalla kuin aiemmin, mutta tällä kertaa aloita leveä puoli vastakkaiselta puolelta.
Now apply the polish to the tips as you already did previously, but this time the wider side of the tip is on the opposite side of the nail.


Kynnet voi jättää tällaisiksi, eli rajoille ei ole välttämätöntä lisätä mitään koristeluja.
You can leave the nails like this, it is not necessary to add any more nail art to the lines if you don't want.


Mutta jos haluat, voit lisätä rajoille vaikka kynsienkoristelulakkaa.
But if you do want, you can add for example nail art polish to the lines.


Valmis!
Ready!


Tässä vielä yksi esimerkki tuplana tehdyistä vinokärjistä.
Here's one example of the "double" slanted tips.

8 comments:

 1. Tosi havainnollinen postaus! Tuollainen vino kärkijuttu olisi niillä rajoilla että mäkin voisin jopa joskus haluta kokeilla sellaista. Muut koristelujutut ei niin kiinnosta, mutta tää näyttää tyylikkäältä.

  ReplyDelete
 2. Charming nails: Kiitokset! :) vastailen kyssäreihin ensi viikolla kun palaan reissusta, tällä viikolla en enää ehdi.

  Inkivääri: Kiva jos postauksesta oli hyötyä! :)

  ReplyDelete
 3. Tosi upeet. Ja kaikki nää muutkin kynsijutut. (--: Pitäis vaan joskus jaksaa kokeilla.

  ReplyDelete
 4. Tämän tutoriaalin avulla tein elämäni ekan vinon kärkilakkauksen ja siitä tuli ihana! Kiitos tosi paljon :o)

  ReplyDelete
 5. Inkivääri: vinokärjet on siitä kivat, kun niitä voi tehdä niin monella eri tyylillä. Yhteen suuntaan, molempiin suuntiin, selvästi eri värillä niin että kärjet erottuvat kunnolla tai sitten vähemmän näkyvällä sävyerolla, koristella rajoja tai jättää ne koristelematta... Mahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon. :) Lisäksi vinolakkaus sopii lyhyisiinkin kynsiin.

  Jemu, kiitos. :)

  Sugarfree: Hieno juttu! Kiva kuulla, että tästä oli hyötyä ja että lakkauksesi onnistui. :)

  ReplyDelete
 6. Mitäs kynsilakkaa on tossa kuvassa, missä rajan koristelussa on strasseja, tuollainen vähän kultaisen tapainen sävy. Aivan ihana väri, joten voisitko kertoa mikä on tuo kynsilakka :D

  ReplyDelete
 7. Pinja: Kärjen kultainen sävy on China Glazen Gilded Treasures -lakkaa. :)

  ReplyDelete