Sunday, February 15, 2009

Meikkimokia: osataan sitä paremmissakin piireissä

Vaikka julkkiksilla on käytössään lauma meikkauksen ammattilaisia, jotka puunaavat tähtöset hehkeiksi, eivät julkkiksetkaan silti onnistu välttämään kaikkia meikkimokia. Ei siis ihme, että me itse meikkaavat tavalliset pulliaisetkin helposti teemme meikkimokia. Tietyt meikkimokat toistuvat melko yleisesti, joten esittelen ne tässä julkkiskuvien kera, jotta niiltä osattaisiin tulevaisuudessa välttyä.

Moka 1: Poskipunaviirut, jotka erottuvat poskilta selvästi. Poskipuna on tarkoitus häivyttää niin, ettei se erotu vauhtiviivana metrien päähän! Poskipunassa myös usein vähemmän on enemmän.

Moka 2: Hämähäkkiripset. Tuuheat ripset ovat ihanat ja seksikkäät, yhteenliimautuneet hämähäkinkoivet eivät. Kannattaa käydä ripset läpi ripsikammalla ripsivärin levityksen jälkeen tai kokeilla jotain muuta ripsaria, joka ei liimaa ripsiä liikaa yhteen.

Eräs Sugababeista demonstroi meikkimokat 1 ja 2.

Moka 3: Väärän värinen meikkipohja. Meikkivoiteen on tarkoitus olla mahdollisimman lähellä ihosi sävyä. Liian tumma meikkivoide EI tee sinua ruskettuneen näköiseksi vaan kasvojen ja muun kropan väriero saa sinut näyttämään oudolta. Liian tumma meikkivoide saa myös usein ihon näyttämään vanhemmalta, ainakin omasta mielestäni. Liian vaalea meikkivoide erottuu myös negatiivisesti: se saa sinut näyttämään haamulta.

Jennifer Lopez esittelee liian vaalean meikkivoiteen aiheuttaman haamulookin.

Chelsy Davyn liian tumma meikkipohja ja luonnollisen väriset kädet aiheuttavat ristiriidan.

Moka 4: Liikaa vääränsävyistä valokynää. Valokynän avulla silmänympärykset saa kauniisti raikastettua ja ulkonäköä freesattua, mutta valokynää ei ole kuitenkaan tarkoitus annostella kovin runsaalla kädellä. Lisäksi valokynän tulee olla sävyltään ihon sävyysi sopiva: jos et ole maidon vaalea iholtasi, ei vaalein valokynän sävy ole sinulle tarkoitettu! Sopivan sävyisellä valokynällä tuot kasvoillesi valoa ja hohtoa, mutta valokynällä kirkastetut kohdat eivät erotu kasvoistasi kilometrin päähän.

Eva Longoria Parkerilla yliannosteltu ja liian vaalea valokynä saa aikaan valkean silmänympärysnaamion.


Moka 5: Överirajaukset. Tämä koskee sekä silmien rajausta että huulten rajausta. Silmät saa rajata tummasti ja näkyvästi, mutta rajansa kaikella. Alaluomen superpaksu musta rajaus tai silmäkulmien kissamaiset viirurajaukset, jotka yltävätkin lähes kulmakarvoihin asti, eivät näytä hyvältä. Huulten rajaamista käsittelevissä ohjeissa puolestaan neuvotaan usein rajaamaan huulet hieman oman huultenrajan ulkopuolelta, jotta huulten kokoa saadaan näin suurennettua. Huomasithan siis sanan hieman? Älä tee kuten Pamsu allaolevassa kuvassa ja tee rajausta kokonaan oman huultenrajan ulkopuolelle! Myöskin huulipunaa tummemmat rajaukset on syytä jättää 90-luvulle, jolloin ne valitettavasti olivat muotia. Huultenrajauskynän tulee olla saman sävyinen kuin huulipunan tai enintään asteen verran tummempi: rajauksen ei ole tarkoitus erottua punan sävystä!

Pamela Andersonkaan ei överirajausten kera näytä yhdeltä seksikkäimmistä julkkiksista.

Moka 6: Häivyttämätön silmämeikki. Myönnän, että toisinaan tietynlaisiin meikkilookeihin kuuluvat selvät luomivärirajat. Yleisesti ottaen silmämeikki näyttää kuitenkin parhaimmalta kun se häivytetään huolellisesti niin, että tummempien ja vaaleampien osien välillä on hieman liukuva raja. Edes smoky-meikin tarkoituksena ei ole, että luomella on teräväreunainen läiskä tummaa luomiväriä. Tumma silmämeikki näyttää paremmalta, kun tummimmasta sävystä siirrytään vaaleampaan keskitummien sävyjen kautta eikä meikki koostu pelkästään korostusväristä ja tummasta sävystä. Kuten Sarah Jessica Parkerin kuva osoittaa, häivyttämätön silmämeikki näyttää tökeröltä ja huonosti tehdyltä.

Sarah Jessica Parker näyttää siltä kuin silmämeikin olisi tehnyt pikkutyttö meikkileikkiensä aikana.

Itse kukin meistä lienee tehnyt meikkimokia elämänsä aikana. Itse muistelen kauhulla vaaleanviolettia huulipunaani 8-luokalla sekä meikkien liikakäyttöä 9-luokalla: vai miltä kuulostaa paksu mattameikkipohja, tummansininen silmämeikki mustilla rajauksilla sekä tumman punaruskea mattainen kestohuulipuna 14-vuotiaalla tytöllä?

Mitä meikkimokia sinun meikkaushistoriaasi kuuluu?

10 comments:

 1. Auts, muutama noista aika kammottavia (vaikkei kukaan siis juuri edukseen erotu)! Rajausten lisäksi tuota liian tummaa meikkivoidetta / itseruskettavan huonoa levittämistä sekä liian vaaleaa valokynää näkee muuten aivan liikaa katukuvassa!

  ReplyDelete
 2. Valkoinen meikkivoide kuuluu omiin meikkimokiini, sitä kun nuorena kuvitteli olevansa ihan mahdottoman kalpea...

  ReplyDelete
 3. tosi hyvä kirjoitus! :D

  ReplyDelete
 4. Tosi hyvä ja erilainen postaus!

  En olisi tunnistanut Lopezia! Pamela on aivan järkyttävä, siis ihan järkyttävä!!! Miten kehtaa mennä ulos tuon näköisenä?

  Hyvät kuvat kyllä, en ole missään lehdissäkään nähnyt :)

  ReplyDelete
 5. Ihana postaus!

  Itse tykkäsin ala-asteella mielettömästi mustasta Rubinsteinin purkkikiiltopunasta. Lisäksi käytin paksua meikkivoidetta, lähes koko kasvoilla lisäksi peiteainetta ja vielä päällä meikkipuuteria. Pohjako muka paksu? :D Yläasteella tietysti nypin kulmani ohuiksi ajan tapojen mukaisesti... Onhan näitä.

  ReplyDelete
 6. Huh huh, ennemmin liian tummaakin meikkivoidetta/itseruskettavaa kuin haamulook! Ihan säikähdin tuota Lopezin kuvaa xD

  ReplyDelete
 7. Kiitokset kommenteista! Itsekin kieltämättä hieman hätkähdin erilaisia huonojen meikkien kuvia selatessani, että kaikenlaista sitä julkkiksillakin näkee. Tuo Lopezin ihon väri etenkin ihmetytti, nainen kun ei nyt mikään ihan vaalea ole luonnostaan ihonsävyltään.

  ReplyDelete
 8. vau. yllättyy, kun vertaa tuota eva longoriaa glorian kannessa juuri olleeseen, mukavasti muokattuihin kasvoihin.

  ReplyDelete
 9. Olin todella yllättynyt, että naiset kuten Eva Longoria Parker, tai Sarah Jessica Parker kantaisivat tuollaista mekkiä yllään!

  ReplyDelete
 10. Kannattaa muistaa, että meikit on myös saatettu tehdä aivan erilaista valoa ajatellen esim. jos tulet televisiokuvausista valoon, voi meikki olla aivan järkyttävä luonnonvalossa ja päinvastoin.

  ReplyDelete