Tuesday, February 10, 2009

Selektiiviset peiteaineet vertailussa

Selektiivisten merkkien peiteaineista kolme suosittua peiteainetta ovat Helena Rubinsteinin Magic Concealer, Biothermin Forget it! sekä Cliniquen All About Eyes Concealer. Koska olen itse käyttänyt kaikkia kolmea, tässä pieni vertailu niistä.

Biotherm Forget It!, HR Magic Concealer ja Clinique All About Eyes Concealer.


Kaikki kolme peiteainetta ovat tuubiin pakattuja, mikä tekee niistä hygieenisiä käyttää. Kallein näistä kolmesta on Helena Rubinsteinin Magic Concealer. 15 millilitran tuubi keventää kukkaroa Stockmannilta tai Sokokselta ostettuna noin 38 euroa. Oman kappaleeni tilasinkin Strawberrynetistä, josta sen sai noin 20 euron hintaan.

Cliniquen All About Eyes Concealer on 10 millilitran tuubissa, jolla on hintaan Suomessa noin 22 euroa. Myös tätä voi tilata edullisemmin netistä, omani tilasin jälleen Strawberrynetistä noin 5 euroa edullisemmalla hinnalla.

Biothermin Forget it! on puolestaan 15 millilitran tuubissa kuten HR:n peiteainekin ja hintaa sillä on Suomessa noin 21 euroa.

Äkkiseltään kyseiset peiteaineet kuulostavat kalliilta, mutta kaikki ovat erittäin riittoisia ja kestävät käytössä pitkään. Näin ne maksavat itsensä lopulta takaisin.

Koostumukset ovat kaikissa kolmessa peiteaineessa hieman erilaiset. Paksuin koostumus ja eniten pigmenttiä on Cliniquen All About Eyesissa, joten jos tällä peittää kuivia silmänalusia kannattaa silmänalusten kosteutukseen kiinnittää erityisen paljon huomiota, jotta aineen saa levittymään parhaiten. Tämä peittää yksinään käytettynä tummia silmänalusia paremmin kuin HR tai Biotherm ja vaikka tuubi on 5 ml pienempi kuin kahdessa muussa vertailtavassa tuotteessa, on Clinique paksuutensa ansiosta kuitenkin käytössä riittoisaa. Pieni pisara tuotetta riittää hyvin.

Biothermin Forget It! on koostumukseltaan kevyempää, minkä takia olen itse tykännyt enemmän tästä kuin All About Eyesistä. Olen käyttänyt Forget It!:iä myös punoittaviin nenänpieliin sekä näppyihin, kun taas All About Eyes Concealer tuntuu näihin tarkoituksiin itsestäni liian paksuhkolta. Biothermin peiteainetta voi kerrostaa silmänalusille tarpeen mukaan, jotta peittokyky paranee.

HR:n Magic Concealer on koostumukseltaan keveintä ja poikkeaa kahdesta muusta siten, että se heijastaa jonkin verran valoa. Tämä onkin kuin valokynän ja peiteaineen välimuoto. Tuote sopii hyvin silmänalusille, mutta esimerkiksi näpyille en tätä itse välttämättä käyttäisi juuri valoaheijastavan ominaisuuden takia. Magic Concealeria on helppo kerrostaa, joten sen peittävyyttä voi säädellä tarpeen mukaan.

Kaikissa kolmessa peiteaineessa on tuubiin merkitty säilymisajaksi avaamisen jälkeen 6 kuukautta. Käytännössä peiteaineet kestävät käytössä pidempäänkin säilyen käyttökelpoisina, sillä hygieeninen tuubipakkaus vähentää bakteerien pääsyä aineeseen. Kun tuotteen koostumus tai haju alkaa muuttua, on se kuitenkin aika heittää roskiin.

No comments:

Post a Comment