Wednesday, February 25, 2009

Tutorial: L'Oréal luomiväritrio Smoky Chestnut osa 1

L'Oréalin eli kotoisammin ihan vain Lorealin luomiväritriot ovat eräitä suosikkejani markettipuolen luomiväreistä. Paletit ovat sävyiltään kauniita ja laadultaan hyviä ja hintakin on sopiva huomioiden sen, että paletissa on kolme sävyä. Koska omistan melko monta Lorealin trioa, ajattelin tehdä niistä tutorialeja, jotka mahdollisesti hyödyttävät muitakin kyseisten palettien omistajia. Esittelen siis jokaisen paletin tutorialissa useamman eri tavan tehdä meikki kyseisellä paletilla.

Ensimmäisenä teen neljä erilaista meikkiä Lorealin Color Appeal Trio Pro paletilla numero 323 Smoky Chestnut. Tämä on samalla Linda Evangelistan nimikkopaletti, joka on tarkoitettu harmaille silmille. Vaikka onkin kätevää, että paletissa kerrotaan minkä sävyisille silmille se sopii, niin samalla muistuttaisin että älkää ottako tällaisia suosituksia turhan kirjaimellisesti: jos koet, että tämä ruskea paletti sopii sinulle vaikka silmäsi eivät olisikaan harmaat, niin miksi et käyttäisi tätä?

Koska postauksesta tulisi muuten mailin pituinen, esittelen tämän kertaisessa postauksessa kaksi ensimmäistä tapaani tehdä meikki kyseisellä paletilla ja huomisessa jatkopostauksessa loput kaksi tapaa.

Jos et omista tätä palettia, niin voit soveltaa tutorialin ohjeita käyttämällä joitain muita samanlaisia sävyjä. Tällä kertaa en erikseen numeroinut paletin sävyjä, koska näissä on jo kätevästi numerot valmiina. Paletin lisäksi tarvitset nyt ensin tehtäviin kahteen meikkiin ripsivärin (itselläni kaikissa kuvissa Maybellinen Define-a-lash vedenkestävänä), kulmakynän/tms millä normaalistikin meikkaat kulmasi sekä halutessasi vaalean kajalin.

Lorealin Color Appeal Trio Pro Linda Evangelista/Smoky Chestnut


Meikkiversio numero 1: Tummat rajaukset
Ensimmäisessä versiossa painopiste on tummanruskeissa silmänrajauksissa sekä ylä- että alaluomella.

Vaihe 1: Levitä sävyä numero 3 eli paletin vaaleinta sävyä kulmaluulle sekä koko liikkuvalle luomelle sisänurkasta aina ulkonurkkaan asti.


Vaihe 2: Levitä sävyä kaksi luomivakoon luomivaon alusta loppuun asti. Levitä sävyä kapeammin luomivaon alkuun ja leveämmin luomivaon loppuun. Vinkki: jos silmäsi ovat lähekkäin toisiaan, älä laita sävyä kaksi luomivaon alkuun vaan aloita sävyn levitys vasta jonkin matkan päästä luomivaon alusta.


Vaihe 3: Tee sävyllä 1 eli paletin tummimmalla sävyllä rajaus sekä ylä- että alaluomelle. Voit lisätä sävyä 3 tumman alarajauksen alapuolelle. Vinkki: jos silmäsi ovat lähellä toisiaan, älä nytkään levitä tummaa rajaussävyä ihan silmän sisänurkkaan asti vaan aloita rajaukset vasta vähän matkan päästä sisänurkasta tai jopa puolesta välistä silmää. Tämä auttaa optisesti saamaan aikaan vaikutelman, että silmäsi ovat kauempana toisistaan.


Vaihe 4: Häivytä nyt tarkat rajat pehmeällä siveltimellä. Voit ottaa siveltimeen hieman sävyä 3 auttamaan häivyttämisessä.Vaihe 5: Lisää ripsiväri sekä meikkaa kulmakarvat. Itse lisäsin myös vaalean sisärajauksen alaluomelle kirkastamaan katsetta. Valmis!
Tumma ulkonurkka
Tässä meikissä painopiste on nimensä mukaisesti tummassa ulkonurkassa.

Vaihe 1: Levitä sävyä 3 luomivaosta ylöspäin aina kulmakarvoihin asti.


Vaihe 2: Levitä sävyä 2 liikkuvalle luomelle sisänurkasta ulkonurkkaan päin, mutta älä aivan liikkuvan luomen ulkoreunaan. Levitä sävyä aivan sisänurkkaan kevyemmällä kädellä kuin muulle liikkuvalle luomelle, jotta sävy ei ole aivan yhtä intensiivinen silmän sisänurkassa.


Vaihe 3: Muotoile sävyllä 1 ulkonurkkaan V-kirjain. Piirrä ensin rajausviiva silmän ulkonurkasta viistosti luomivakoon asti. Tämän jälkeen seuraa luomivakoa jonkin matkaa niin, että rajaus muistuttaa tämän jälkeen poikittaista V-kirjainta.

Vaihe 4: Täytä V-rajauksen sisäpuoli sävyllä 1. Rajaa myös alaluomi sävyllä 1, mutta älä tee rajausta silmän sisänurkkaan asti yltäväksi.


Vaihe 5: Häivytä ja pehmennä luomivärien rajoja pehmeällä siveltimellä. Voit ottaa siveltimeen sävyä 3 ja häivyttää rajoja sen avulla.


Vaihe 6: Viimeistele silmämeikki meikkaamalla kulmakarvasi haluamallasi tavalla sekä lisäämällä ripsiväri. Itse laitoin lisäksi vaaleaa kajal-kynää alaluomelle sisärajaukseksi.


Huomisessa postauksessa siis vielä kaksi tapaa käyttää tätä palettia!

3 comments:

 1. Hyvä tutorial! Sulle on haaste blogissani :)

  ReplyDelete
 2. Loistavaa! Kuva kuvalta hyvät ohjeet ja minäkin onnistuin niiden avulla. Kerrankin on itsellä hieman erillaisempi meikki. Kiitos!

  Onko neuvoja, miten Lorealin platinum rose palettia käyttäisin?

  ReplyDelete
 3. Anonyymi: kiva kuulla, että ohjeista oli hyötyä ja innostuit kokeilemaan hieman erilaista meikkiä! :)

  Kehittelen tuolle Platinum Rose -paletille myös joitain meikkiversioita ja teen aiheesta postauksen, koetan saada sen tehtyä ensi viikolla.

  ReplyDelete