Thursday, February 12, 2009

Pallokampaus tutorial

Tässä tutorialissa esitellään yksi tapa tehdä muhkea pallokampaus. Älkää välittäkö hiusten kiinnostavasta vihreästä sävystä, se johtuu vain siitä että otin kuvat ilman salamaa kylpyhuoneessa ja kylppärin valo vääristi hiusten värin ihan kummalliseksi. :D

Vaihe 1:
Tupeeraa hiukset kevyesti jos jaksat. Tämä ei ole pakollista, mutta mitä tuuheampi hiusmassa on, sitä helpommin saat hiuksista aikaan ison pallon. Itselläni on tällä kertaa kampauksen pohjalla Tigin Big&Bigger -vaahtoa tuuheuttamassa hiuksia, lisäksi pöyhin hiuksia ja tupeerasin muutamasta kohdasta pikkaisen kammalla ja sitten suihkutin hiuksiin keskinkertaisen pidon omaavaa hiuslakkaa, jotta niistä tulisi karheammat ja helpommat käsitellä. Tässä vaiheessa hiukset ovat hieno variksenpesä, kuten kuvasta näkyy!
Vaihe 1: Harakanpesä.


Vaihe 2:
Seuraavaksi hiukset harjataan kevyesti, jotta ne saadaan siloiteltua hieman siistimpään muotoon. Älä harjaa hiuksia kunnolla, ettei tuuheus katoa! Tasoittele vain kevyesti harjalla hiusten päällysosaa.
Vaihe 2: Hieman siloitellut tuuheat hiukset.

Vaihe 3:
Seuraavaksi hiukset kerätään ponnarille, mutta niitä ei kiinnitetä millään vaan niistä ainoastaan pidetään tässä vaiheessa kiinni kädellä. Voit oman makusi mukaan joko kerätä kaikki hiukset ponnarille tai jättää eteen hieman vapaita hiuksia kehystämään kasvoja kuten itse tein.
Vaihe 3: Hiusten kerääminen ponnarille.

Vaihe 4:

Kiepauta nyt ponnari kerran itsensä ympäri ja nosta se sitten pään myötäisesti ylöspäin.
Vaihe 4: Kiepautus.

Vaihe 5:

Kiinnitä sitten pinneillä hiukset kiepautuskohdan yläpuolelta kiinni päätä vasten kunnes hiukset pysyvät kunnolla ylhäällä pinnien avulla. Pinnejä voi laittaa myös kiepautuskohdan molemmin puolin. Tässä vaiheessa ponnarin pää roikkuu päälaen yli eteenpäin vedettynä eli käytännössä silmillä.
Vaihe 5: Kiinnitys hiuspinneillä.

Vaihe 6:

Käännä päälaella olevat ponnarin päähän kuuluvat hiukset alas, niin että ne roikkuvat nyt alaspäin pään takana ja peittävät näin äsken asetellut hiuspinnit. Riippuen hiusten mitasta ja leikkauksesta hiukset voi jättää näinkin ja ainoastaan siloitella ja muotoilla ponnarin päähän kuuluneet hiukset nätisti, niin että lopullisessa kampauksessa hiuksen päät kuitenkin roikkuvat vapaina. Jos kuitenkin haluat pallokampauksen, jatka vaiheeseen 7.
Vaihe 6: Hiusten latvojen laskeminen taaksepäin.

Vaihe 7:
Jotta pallomainen muoto saadaan aikaan, hiusten latvat kiinnitetään pinneillä kampaukseen. Ennen loppujen pinnien laittoa vapaana roikkuvaa ponnarin loppupäätä voi halutessaa hieman tupeerata tai pöyhiä, jotta se on mahdollisimman tuuhea ja ilmava. Tämän jälkeen hiusten latvat asetellaan kiinni aiemmin tehtyyn "kiepautuskohtaan" sekä sen ympärille ja kiinnitetään pinneillä. Hiuksia ei ole tarkoitus vetää kireäksi ennen kiinnitystä vaan jättää hieman ilmavaksi ja löysäksi, jotta pallomainen muoto saadaan aikaiseksi. Kiinnitykseen voi käyttää hengettömiä pinnejä. Lopuksi kampaus viimeistellään hiuslakalla ja/tai kiiltosuihkeella oman maun mukaan. Jos eteen on jättänyt vapaita hiuksia, ne voi siloitella esimerkiksi muotoiluvoiteella tai vaikkapa kihartaa. Valmis!


Vaihe 7: Valmis kampaus. Tässä kuvassa vihdoin hiusteni oikea värikin näkyy, eivätkä hiukseni ole enää vihreät!

8 comments:

 1. Ihana uusi blogi, alan ehdottomasti seuraamaan. Kivaa, että aloitit oman kirjoittamisen. :)

  ReplyDelete
 2. Golden Girl, kiva että miellyttää! Jotenkin tuli äkillinen innostus bloggaamiseen ja pitihän sitä sitten kokeilla. :)

  Honey, kiitos! :)

  ReplyDelete
 3. Ihana kampaus, pitää joskus kokeilla josko tällä hiirenhännällä pääsisi edes lähelle sun tulosta.
  Kiva tämä blogi muutenkin, pitää ruveta lueskelemaan enemmänkin :)

  ReplyDelete
 4. MIKS SE NAAMA PITÄÄ SENSUROIDA näyttää tosi tyhmältä =(

  ReplyDelete
 5. Anonymous: Jokainen bloggaaja ei halua koko naamaansa näytille kaikkien arvosteltavaksi, suotakoon anonyymiys siis myös bloggareille. Ehkä jossain vaiheessa paljastan myös kasvoni kokonaan, mutta ainakaan tähän asti en ole ollut siihen valmis. :)

  ReplyDelete
 6. Hengettömiä pinnejä? :o Mitäköhän tämä nyt sitten mahtaa tarkoittaa? :D

  ReplyDelete
 7. shell: Hengettömillä pinneillä tarkoitetaan hiuspinnejä, jotka eivät ole tiukasti "kiinni" kuten normaalit hiuspinnit, vaan ne ovat aukinaisempia. Vaikea selittää, joten toivottavasti kuva selventää asiaa:

  http://www.top-kosmetiikka.com/liitetiedostot/verkkokauppa/642.jpg

  ReplyDelete